Journalisten Jamal Khashoggi ble drept i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul i 2018.

PRESSEFRIHET:

Khashoggis enke sier Biden har lovet å ta opp drapet med Saudi-Arabia

En tjenesteperson i Det hvite hus bekrefter at enken snakket med en høytstående person i administrasjonen

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Enken etter den saudiarabiske journalisten og regimekritikeren Jamal Khashoggi sier hun er lovet at USAs president Joe Biden vil ta opp drapet når han møter Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman.

Det var i 2018 at Khashoggi ble lokket inn i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul, der en dødsskvadron utsendt fra Riyadh drepte og parterte ham.

Amerikansk etterretning har konkludert med at drapet ble bestilt av kronprins Mohammed bin Salman, som er Saudi-Arabias de facto leder.

Biden møter kronprinsen for første gang i Jeddah fredag, og enken Hanan Elatr Khashoggi sier at hun i et møte med tjenestepersoner fra Biden-regjeringen tirsdag ble gitt lovnader.

– De forsikret meg om at de spesielt vil ta opp saken om min mann Jamal Khashoggi, sa hun til Spectrum News onsdag.

– De forsikret deg om at president Biden vil nevne din drepte manns navn til kronprinsen, spurte en reporter henne.

– De sa det, ja, svarte hun.

En tjenesteperson i Det hvite hus bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at enken snakket med en høytstående person i administrasjonen denne uka om turen til Saudi-Arabia, men ville ikke gi ytterligere detaljer om samtalen.

Biden omtalte Saudi-Arabia som «en pariastat» etter drapet på Khashoggi. Kort tid etter at han tiltrådte som president, offentliggjorde han CIA-rapporten som anklaget kronprinsen for å stå bak.

Bidens forgjenger Donald Trump hadde et nært forhold til Mohammed bin Salman og sørget for at rapporten ikke ble offentliggjort.

Khashoggi var bosatt i USA og fast bidragsyter til avisa Washington Post.

Powered by Labrador CMS