Maria Iranzo Nielsen vender tilbake til Norge etter 45 år for å nøste opp i det uoppklarte drapet på sin mor, i TVNorge-dokumentarserien «Drapet i Holmenkollen». Foto: Simon Skreddernes / TVNorge

Varsler utvikling i 45 år gammel drapssak – utsetter tv-episode

TVNorge hevder å ha ny informasjon om «Drapet i Holmenkollen».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Femte og nest siste episode av produksjonsselskapet Monsters true crime-serie «Drapet i Holmenkollen» blir likevel ikke tilgjengelig på TVNorges nettspiller denne uka, på grunn av «en utvikling i saken», melder TVNorge i en pressemelding.

Serien følger dansk-spanske Maria Iranzo Nielsen, som i en alder av fire år bevitnet angrepet som førte til døden for hennes mor, danske Anni Nielsen Iranzo i 1974. Familien bodde på det tidspunktet i Holmenkollen i Oslo.

En amerikansk kvinne ble tiltalt for drapet, men aldri begjært utlevert til Norge. Drapet står fremdeles uoppklart, og foreldelsesfristen gikk ut i 1999.

– Når man jobber med denne typen programmer blir man aldri helt ferdige. Det kan alltid dukke opp ny informasjon som kan snu opp ned på saken og historien. Det har skjedd i denne saken, og derfor må alle seere vente til neste uke, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

Produsent Kelly Christiansen Lillesund i Monster bekrefter overfor Journalisten at det har blitt utført DNA-tester av tidligere utestet bevismateriale fra drapsdagen.

Den fjerde episoden av serien sendes på TVNorge onsdag kveld, men i nettspilleren Dplay har abonnenter kunnet ligge en uke foran. Det er denne femte episoden som nå ikke kommer før om én uke.

Powered by Labrador CMS