Kristin Stoltenberg forlater Avisa Oslo og går til Watch Media.

MEDIEFOLK:

Kristin Stoltenberg forlater Avisa Oslo

Eirik Hoff Lysholm forlater samtidig Dagsavisen, og tar over Oslo-avisa.

Publisert Sist oppdatert

Kristin Stoltenberg gir seg som ansvarlig redaktør i Avisa Oslo etter under ett år, og går til Watch Media.

Det melder det danske mediekonsernet onsdag formiddag.

Samtidig melder både Amedia og Mentor Medier at Eirik Hoff Lysholm forlater stillingen som sjefredaktør i Dagsavisen etter en årrekke, og at han skal ta over som sjefredaktør for Avisa Oslo.

Stoltenberg blir ny sjefredaktør og landsjef for Watch Media i Norge.

– For en med gründerspirit i magen og erfaring fra nisjejournalistikk også i Schibsted, var dette en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg er veldig imponert over hvordan Watch Media på få år har etablert seg som en sterk leverandør av kritisk og uavhengig næringslivsjournalistikk innen viktige bransjer i Norge, sier hun til Journalisten. 

– Det er en reise som nettopp har begynt og som jeg ser frem til å være en del av og utvikle videre, sammen redaksjonene og ledelsen i Watch Media. 

– Avisa Oslo står støtt

Det er elleve måneder siden Stoltenberg gikk fra Nordstrands Blad og tok over Avisa Oslo etter Magne Storedal.

– Avisa Oslo står støtt. Vi har en abonnementsvekst på 25 prosent siden september, vi har gått forbi Aftenposten i kjennskap, vi er en tydeligere lokalavis for Oslo-folk, vi har positiv utvikling i den viktige aldersgruppen under 40 år og blant lesere som har vært abonnent over tid. Jeg er skikkelig stolt over AO. Fremtiden er lys, sier Stoltenberg til Journalisten. 

Watch Media, eid av danske JP/Politikens Hus, har satset med flere nye nettaviser i Norge de siste årene. Per i dag gir Watch Media ut nettavisene EnergiWatch, FinansWatch, AdvokatWatch, MedWatch og EiendomsWatch på norsk.

Konstitueres i Dagsavisen

– Jeg kan forsikre om at det ikke var med lett hjerte jeg kom til konklusjonen om å si opp jobben min etter mye grubling gjennom sommerferien, og jeg takker for den tilliten som er vist meg gjennom det som er blitt hele 13 år, hvorav 12 år som Dagsavisens øverste leder, uttaler Lysholm i pressemelding.

Han tar over Avisa Oslo 1. oktober, og blir også styreleder for Amedias bydelsaviser Akersposten, Nordre Aker Budstikke, Nordstrands Blad og Sagene Avis.

I Dagsavisen har styret konstituert Nina Kordahl som administrerende direktør  og Tore Ryssdalsnes som sjefredaktør med virkning fra mandag 14. august.

Ryssdalsnes tar permisjon fra stillingen som daglig leder og ansvarlig redaktør i LO Media.

Lysholm har ikke hatt anledning til å svare på spørsmål fra Journalisten hittil i dag.

Powered by Labrador CMS