Svarttrost ble startet i 2018 av Ellen Wisløff, Kari Hesthamar og Sindre Leganger, og teller i dag syv ansatte.

Podkastselskap henter 10 millioner kroner fra tidligere Kahoot-topp

Martin Kværnstuen kjøper 20 prosent av Svarttrost.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Podkastselskapet Svarttrost har fått en ny investor. Tidligere Kahoot-topp Martin Kværnstuen investerer 10 millioner kroner i selskapet, og sikrer seg med det en eierandel på 20 prosent, opplyser selskapet i en pressemelding.

Svarttrost har spesialisert seg på produksjon av historiefortellende podkastserier og lydinnhold for kulturinstitusjoner.

Selskapet ble startet i 2018 av Ellen Wisløff, Kari Hesthamar og Sindre Leganger, og teller i dag syv ansatte. Blant kundene er NRK, VG og Fabel samt det nye Munchmuseet og Nasjonalmuseet.

I 2020 hadde selskapet en omsetning på 6,4 millioner kroner. En omsetningsvekst på over 80 prosent fra året før, skriver Svarttrost i pressemeldingen.

– Jeg har fulgt Svarttrost fra oppstart og er veldig imponert over hva de har fått til i løpet av kort tid. Selskapet er etter min mening veldig godt posisjonert for å ta en aktiv rolle i videreutvikling av lydformatet i flere spennende retninger. Gründer-teamet besitter erfaring, kunnskap og kontaktnett som gjør at dette skal bli en spennende investering hvor jeg forhåpentlig kan komme med noen gode råd i neste fase, sier Kværnstuen i pressemeldingen.

Ellen Wisløff, daglig leder i Svarttrost, forteller at investeringen blant annet muliggjør en ytterligere satsing på dokumentar i podkastformatet.

- Med Martin på laget får vi både kompetanse fra teknologi- og finansbransjen. Erfaringen hans med å bygge Kahoot og deres enorme suksess med å etablere en trofast brukermasse vil være viktig i den neste fasen for Svarttrost, sier Wisløff.

Det siste året har Svarttrost blant annet produsert «Hele historien: Christoffer-saken» og «Jakten på Lommemannen» for NRK, «Nokas-millionene» for Fabel og Jo Nesbøs lyddrama «Sjalusimannen» for Aschehoug.

Powered by Labrador CMS