En god avis krever en sterk redaktør

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Neue Zürcher Zeitung (NZZ) er en av de mest anerkjente i Europa. I denne avisen blir ikke hvem som helst sjefredaktør. Det kreves solid utdannelse og praksis. Den nye sjefredaktøren er den 38-årige Markus Spillmann. Han er ingen halv/kvartstudert røver som mange av hans norske kolleger.

Markus Spillmann er født i 1967. Han har studert historie, statsvitenskap og sosialøkonomi ved universitetet i Zürich. Han avsluttet studiene med et arbeid om «Die Verwundbarkeit der Staaten: Chancen und Risiken komplexer Interdependenz».

Den ferske akademikeren fikk jobb i en storbank og tok seg av politiske og økonomiske risiki i forskjellige land, blant dem Jugoslavia og Sovjetunionen. Han ble lærer i internasjonale forhold ved universitetet i Zürich, og redaktør i Badener Tageblatt.

I 1995 kom han til NZZ der han koordinerte utenrikskorrespondentene. Så ble han korrespondent i Storbritannia og Irland. Han kom tilbake som utenriksredaktør med internasjonal rett og sikkerhetspolitikk som hovedoppgave. Han har foretatt en rekke researchreiser verden rundt og var med på å lansere NZZ am Sonntag i 2002.

Alt dette for å vise hva som kreves av en god redaktør i en god avis. Hvordan står det til med sjefene i norske medier?

Powered by Labrador CMS