Redaktør Tor Strand i ABC Nyheter. Foto: ABC Nyheter
Redaktør Tor Strand i ABC Nyheter. Foto: ABC Nyheter

Rekordomsetning i ABC Nyheter

Omsatte for over 40 millioner kroner i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nyhetsnettstedet ABC Nyheter hadde inntekter på 42,1 millioner kroner i fjor. Det kommer fram av en pressemelding fra ABC Startsiden, som ABC Nyheter er en del av.

– ABCNyheter blir et stadig viktigere produkt i porteføljen, med en vekst på 24 prosent fra 2013, sier administrerende direktør i Startsiden Espen Udland i meldingen.

Selskapet vil ikke opplyse hva driftsresultatet for virksomheten i Nyheter ble. I fjor ble resultatet i ABC Nyheter på tre millioner kroner.

Nettavisen ble etablert av Telenor-eide ABC Startsiden i 2007. Nyhetsnettstedet lå i uke 15 på en 10. plass på nettstatistikk for desktop og nettbrett på TNS-listene med 231.000 unike daglig besøkende i gjennomsnitt. På mobil har ABC Nyheter rundt 45.000 unike besøkende.

Les også: ABC Nyheter går i pluss

«Morselskapet» ABC Startsiden satte også omsetningsrekord i fjor med 163,4 millioner kroner. Samtidig var det selskapets minst lønnsomme år siden 2002, skrev Dagens Næringsliv (DN) som følge av kostbare investeringer. Resultatet på 43,6 millioner kroner før skatt ga en driftsmargin på 26,5 prosent.

DN skrev at nettavisen skal satse enda mer på forbrukerrettet innhold, særlig reise, privat­økonomi, digital hverdag, helse og motor.

Sommerprosjekter

Ifølge pressemeldingen var det de to nyhetssatsingene Yttersvingen og Krigssommeren som bidro til å trekke opp Nyheters omsetning i fjor. Førstnevnte bestod av en reise langs kysten fra Svinesund til Kirkenes gjennom sommeren. Prosjektet beskrives som et «lavbudsjettprosjekt som ga nytt innhold i tillegg til en praktisk læring for sponset innhold». Det bidro også til at nettavisen vil satse på betalt innhold, eller såkalt innholdsmarkedsføring.

Krigssommeren var et graveprosjekt hvor digitaliserte politilogger fra Oslo fra sommeren 1940 ble publisert gjennom sommeren.

– Å kunne publisere unikt og nytt innhold er jo enhver redaktørs våte drøm, sier redaktør Tor Strand i pressemeldingen.

Han trekker i meldingen også fram videoproduktet og sedenne.no som medvirkende til omsetningen.

– Vi ser at både brukere og annonsører vil ha dette.

I disse dager skifter nettavisen publiseringsløsning fra Drupal til Dr. Publish. Det mener nettavisen skal forbedre leseropplevelsen og øke effektiviteten i redaksjonen.

Nytt kommentarregime

Samtidig innfører nettavisen det de mener er bransjens strengeste kommentarregime. Strand varsler at brukere som ikke klarer oppføre seg fra nå vil bli utestengt.

– Du må gjerne forsøke å bruke stygge ord eller være ufin, men du får bare én sjanse. Jeg er nordlending, og vant til mye, men nok er nok. Kan man ikke oppføre seg, sendes man ut, sier Strand i en pressemelding.

– Det forventes at man skal kunne oppføre seg i det virkelige liv, og det må vi kunne  gjøre på nett også. Sier vi ikke stopp nå, vil det aldri ta slutt.

Redaktøren avviser at dette er noe forsøk på å begrense ytringsfriheten.

– De nye reglene begrenser kun til at en må ytre seg på en ordentlig måte.

Ifølge kolofonen er det nå 16 ansatte i redaksjonen, som inkluderer videojournalister som inntil i fjor satt som en del av Startsiden.

Les alt om ABC Nyheter

Powered by Labrador CMS