SØKERE: Fra venstre: Even Trygve Hansen, Gunnar Bodahl-Johansen, Knut Nygaard og Trine Østlyngen konkurrerer om å lede medienes journalistkampanje. Arkivfoto: Journalisten

Disse vil lede journalistkampanje

Flere kjente navn på søkerlisten.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

1. august var fristen for å søke jobben som prosjektleder til en nasjonal kampanje for journalistikken. Bak initiativet står Norsk Journalistlag (NJ) sammen med Landslaget for lokalaviser, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening, Fagpressen, NRK og TV 2.

Den som får prosjektstillingen, som vil vare i omtrent 15 måneder, skal bidra til økt forståelse i befolkningen og blant beslutningstakere om journalistikkens betydning og rolle i et demokratisk samfunn. Ambisjonen er at kampanjen gjennom skolen skal gi unge mer kunnskap om redigerte og uavhengige medier.

IJ-kolleger

Søkerlisten som leder Thomas Spence i NJ sitter med inneholder 10 navn, flere av disse kjent fra mediebransjen. Og tre av dem fra Institutt for journalistikk (IJ).

Tidligere IJ-leder Trine Østlyngen er blant søkerne. Det samme er fagmedarbeiderne Karl-Martin Bakke og Gunnar Bodahl-Johansen. Nypensjonert Fagpresse-direktør Even Trygve Hansen er et annet navn vi finner på søkerlisten.

I fjor valgte Aftenpostens klubbleder Knut Nygaard å takke ja til sluttpakke. Denne høsten forlater han avisen. Nå har han søkt prosjektlederjobben.

Det har også Arnt Sommerlund, Christina Guldbrandsen, Ellen B. Wickstrand, Jan Kristian Andersen og Erlend Enehaug.

Intervjuer

– Det er flere av navnene her som har veldig bred redaksjonell bakgrunn, noe som tyder på at stillingen vekker interesse og engasjement, sier Spence som er glad listen over kandidater inneholder flere sterke navn.

I løpet av uken vil aktuelle kandidater bli kalt inn til intervju og så vil stillingen besettes, eller avtales om tiltredelse, så snart som mulig. Spence forteller at det også er søkt om finansiering fra Fritt Ord, og at dette trolig vil påvirke fremdriften.

Prosjektlederjobben er tenkt å vare ut 2014.

Powered by Labrador CMS