Kringkastingsrådet har fått 44 klager på Haddy Njie-intervju i Lindmo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Kringkastingsrådet har fått 44 klager på Haddy Njie-intervju i Lindmo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kringkastingsrådet skal diskutere Njie-intervju

Har kommet inn 44 klager.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dramaserien «Exit» og Haddy Njie-intervju skal diskuteres når Kringkastingsrådet møtes torsdag. Det har kommet inn i alt 266 henvendelser til rådet.

Av disse henvendelsene gjelder 65 «Exit», som handler om fire menn i finansmiljøet i Oslo. Reaksjonen gjelder selve serien, men også innslag om den i Dagsrevyen, markedsføring av saken og skryt av selve produksjonen.

Det har videre kommet 44 klager mot Haddy Njie-intervjuet i Lindmo. Selve intervjuet skal ikke diskuteres i rådet, men hvilke regler NRK skal ha for ansattes deltakelse i program på kanalen.

– Ettersom den ligger hos PFU, riktignok med forslag om forenklet behandling, skal ikke saken behandles i rådet, skriver rådgiver Erik Skarrud i Kringkastingsrådet til VG.

Haddy Njie stilte til intervju på «Lindmo» i forbindelse med lanseringen av boka «Dagbok 13. desember–13. februar». Her beskriver Njie hvordan det var å stå i sentrum i en av norgeshistoriens største mediestormer da det kom en rekke varslingssaker mot ektemannen Trond Giske.

Flere i sosiale medier har reagert på at Njie, som selv arbeider i NRK, fikk snakke ut i programmet, uten at motstemmer kom til orde, skrev Medier24 etter utsendelsen.

Videre har Kringkastingsrådet fått henvendelser på manglende statistikk i en brexit-sak i Dagsrevyen og manglende dekning av vindkraft-demonstrasjon utenfor Stortinget.

Kringkastingsrådet møtes torsdag 24. oktober.

Powered by Labrador CMS