Mannen har forsvart seg med at han umulig kunne ha oversikt over de opp mot 250.000 kommentarene som er skrevet i gruppen hver måned. Foto: Reuters / NTB scanpix

Svenske dømt for å ikke ha fjernet rasisme fra Facebook-gruppe

Dømmes til bøter, saksomkostninger og fengsel.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En svensk mann er dømt til å betale bøter fordi han ikke fjernet rasistiske kommentarer fra en Facebook-gruppe hvor han er administrator.

Tirsdag ble det kjent at 52-åringen dømmes til å betale 19.200 svenske kroner i bøter i tillegg til over 40.000 kroner i sakskostnader. Han får også en betinget fengselsstraff.

52-åringen fra Eskilstuna var en av grunnleggerne av Facebook-gruppen «Stå upp för Sverige», hvor han også har vært en av administratorene. Over en periode på halvannet år ble det i gruppen skrevet åtte kommentarer som retten mener åpenbart må regnes som hets.

I en av kommentarene ble folkegrupper sammenlignet med skadedyr som må utryddes, ifølge Aftonbladet.

Siden kommentarene ikke ble fjernet, mener retten at 52-åringen brøt en lov fra 1990-tallet om ansvaret som påligger den som tilbyr en «elektronisk oppslagstavle».

Mannen har forsvart seg med at han umulig kunne ha oversikt over de opp mot 250.000 kommentarene som er skrevet i gruppen hver måned.

Lovparagrafen fra 1990-tallet skal bare ha blitt brukt én gang tidligere, og dommen mot 52-åringen kan ankes.

Powered by Labrador CMS