Arbeidere graver opp lik fra en massegrav i Kyiv-forstaden Butsja.

Krigen i Ukraina

Ber nettgiganter arkivere beviser på krigsforbrytelser i Ukraina

Toppsjefene i Youtube, Tiktok, Twitter og Facebook-eier Meta bes om å arkivere innhold som kan brukes som bevis på russiske krigsforbrytelser i Ukraina.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er fire demokrater som leder hver sin komité i Representantenes hus som har sendt brevene, skriver NBC News.

I brevet som er sendt til Meta-sjef Mark Zuckerberg, heter det blant annet at de oppfordrer «Meta til å ta steg for å bevare og arkivere innhold delt på selskapets plattformer som potensielt kan bli brukt som bevis» når den amerikanske regjeringen og internasjonale organer etterforsker påstander om russiske krigsforbrytelser.

Spesifikt bes de sosiale mediegigantene om å flagge eller merke innhold som kan inneholde potensielle bevis på «krigsforbrytelser og andre grusomheter».

Forespørselen kommer mens bilder og videoer som angivelig viser russiske krigsforbrytelser, blir delt i sosiale medier. Brevene fra de folkevalgte har ikke samme juridiske betydning som en stevning, men selskapene har historisk overholdt slike forespørsler, skriver NBC News.

Onsdag kunngjorde Ukrainas riksadvokat Iryna Venediktova at en russisk soldat skal stilles for retten for krigsforbrytelser for første gang siden invasjonen startet i februar. Russland har avvist alle beskyldninger om at landets styrker har begått krigsforbrytelser.

Powered by Labrador CMS