– Ingen feide hos oss

Fædrelandsvennens sjefredaktør forsikrer at alle er hyggelige mot hverandre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hans-Christian Vadseth lar seg ikke hisse opp av journalistenes uoffisielle protest mot ledelsen, markert med egne t-skjorter påført logoen til den polske fagforeningen Solidaritet.

– Jeg er takknemlig for at de ansatte ikke lar misnøyen sin gå ut over de personlige relasjonene i bedriften, sier Vadseth til Journalisten. Han beskriver en stemning i redaksjonen som langtfra minner om den harde kampen på 80-tallet mellom Solidaritet og det polske kommunistpartiet, anført av Wojciech Jaruzelski.

– Klær er en privatsak

– Så du lar deg ikke irritere eller såre ved at ansatte uniformerer seg mot ledelsen?

– Nei, det gjør jeg ikke. Jeg anser i utgangspunktet at det er en privatsak hvordan de ansatte kler seg på jobben. Valg av tekstiler og farger er stort sett noe en sjefredaktør ikke skal behøve å bry seg med. Jeg er opptatt av kvaliteten på arbeidet som utføres, og den er som vanlig svært god.

– Du oppfatter med andre ord at de ansatte har fokus på å lage en god avis?

– Jeg ser at det både på Journalisten og andre mediesteder står at det pågår en feide eller konflikt i Fædrelandsvennen. Det er en beskrivelse av virkeligheten som jeg ikke kjenner meg igjen i. Journalistene har gitt klart uttrykk for misnøye med lønnsoppgjøret, men den daglige tonen mellom meg og alle ansatte i mediehuset er akkurat like hyggelig og vennlig som den alltid har vært. I går spiste jeg en svært hyggelig lunsj ved samme bord som klubblederen, og vi snakket om mange forskjellige ting.

Helt annet fokus

Journalist Ole Dag Kvamme i Fevennen beskriver en helt annen stemning i redaksjonen. Ifølge Kvamme er fokus på andre ting enn å lage et bra produkt.

Vadset svarer følgende på spørsmål om han kan se at journalistene har et poeng, når de påpeker at han selv og administrerende direktør i fjor fikk lønnsøkning og bonus som utgjør godt over det redaksjonsklubbens medlemmer oppnådde samlet:

– Redaksjonsklubben har ikke formidlet noe som helst om sitt syn til meg eller ledelsen, siden lønnsoppgjøret fant sted. Jeg antar at de vil si det direkte til meg, når de har noe å si og ikke gjennom Journalisten eller Propaganda. Da skal jeg selvfølgelig høre på dem.

Powered by Labrador CMS