Teknisk Ukeblad med publisher Jan M. Moberg i spissen ble hedret med Fagpresseprisen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTBscanpix
Teknisk Ukeblad med publisher Jan M. Moberg i spissen ble hedret med Fagpresseprisen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTBscanpix

Teknisk Ukeblad vant Fagpresseprisen

Tildelt for det juryen mener er imponerende utvikling i alle kanaler

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Årets vinner av Fagpresseprisen har i løpet av de siste årene vært gjennom en omfattende omstilling og modernisering av hele sin virksomhet, hvor fokus er vridd fra papir til nett på et imponerende vis.

Det sa juryleder Kjersti Løken Stavrum da hun overrakte prisen til sjefredaktør og administrerende direktør Jan M. Moberg i Teknisk Ukeblad (TU) Media.

Les mer om Teknisk Ukeblad.

«Vinneren har tydelige ambisjoner både redaksjonelt og kommersielt, og juryen har særlig merket seg den prisverdige gjennomføringsevnen redaksjonen har hatt. Her er det en helhetlig satsing og utvikling der både trykt blad og nett spiller tydelige roller, og der utviklingen skjer på alle plattformer. Når frekvensen på papirutgaven er redusert fra 42 til 22 utgaver, viser statistikken at bladet samtidig klarte å øke lesertallet fra første til andre halvår,» heter det i jurybegrunnelsen.

De skriver også at «vinneren har delt raust av erfaringene fra den utviklingen de har stått for. Redaksjonen kan også vise til imponerende trafikkvekst på nett, at de satser på en «mobil først»-tilnærming, samt at de har vært en foregangsfigur for distribusjon av innhold til sosiale medier,» og fortsetter:

«Årets vinner har vært kreativ og eksperimentert både med nye redaksjonelle formater og innholdsmarkedsføring på nett, men samtidig vært tydelig på skillet mellom innhold og annonseprodukter. Sentralt i dette arbeidet står redaksjonens oppmerksomhet om innholdet, og vinneren har gjentatte ganger satt dagsorden innenfor sitt fagområde. Juryen mener at årets Fagpresseprisvinner er en inspirasjonskilde for hvordan transformasjonen mot en digital hverdag kan gjennomføres for et fagmedium.»

Ifølge statuttene skal prisen gå til «et fagmedium for dets innsats og kvalitet i alle ledd, gjennom det siste hele året. Juryen gjør en helhetlig og faglig vurdering av mediet.»

Foruten Kjersti Løken Stavrum har juryen bestått av Håkon Haugsbø, Hege Iren Franzen, Ola L. Tømmerås, Morten M. Løberg, Nina Thorvaldsen og Ken Håkegård.

Les mer om Fagpressen.

 

Powered by Labrador CMS