Journalistene Nicolai Frøystad Delebekk (t.v.) og Rim Hjelde Elmofty, sammen med nyhetsredaktør Olav Østrem, er Faktisk.no sine aller første medlemmer i Stortingets presselosje.

Faktasjekkere inn i Stortingets presselosje

– En milepæl for Faktisk.no, sier ansvarlig redaktør Stian Eisenträger.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er stolte og ydmyke over at vår redaksjon er blitt tatt opp som medlem i Stortingets presselosje, sier ansvarlig redaktør Stian Eisenträger i Faktisk.no i en pressemelding.

– Dette er en milepæl for Faktisk.no og en anerkjennelse av nødvendigheten av faktasjekking i et sunt demokrati.

Tettere på

Han påpeker at medlemskapet gjør det mulig å være enda tettere på de politiske prosessene og ha bedre tilgang til beslutningstakere. 

– Det er spesielt viktig og relevant for oss nå som regjeringen har satt i gang arbeidet med en strategi for å styrke befolkningens motstandskraft mot desinformasjon. Dessuten har kunstig intelligens og oppfølging av plattformselskaper kommet på den politiske dagsorden og krever tettere oppfølging fra oss, sier Eisenträger.

Han forteller videre at Faktisk.no fremover ønsker å satse mer på klassisk nyhetsjournalistikk.

Bedre på nyheter

– Vi har ambisjoner om å bli enda bedre på nyheter, og fremover skal vi i tillegg til rene faktasjekker også dekke nyheter om produksjon og distribusjon av desinformasjon, deepfakes og andre digitale trusler; utvikling innen kunstig intelligens; samt nyheter om forskning og politikk på disse områdene.

Styreleder Marie Melgård i Stortingets presselosje sier de er glade for å ønske Faktisk.no velkommen som nytt medlem.

– Vi mener at skal man dekke norsk politikk på best mulig måte, må man være tettest mulig på kildene. Stortinget er den beste arenaen for det. Faktisk.no har som formål å arbeide for at det norske samfunnet skal være motstandsdyktig i møte med feilinformasjon - ja, da gir det mening å være en del av presselosjen og på Stortinget, sier Melgård.

Powered by Labrador CMS