Felles direktør i vest

Siv Juvik Tveitnes ansatt som administrerende direktør i både Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ansettelsen av Siv Juvik Tveitnes (40) kom ikke overraskende, etter at utredningen om felles ledelse for de to mediehusene ble kjent tidligere i sommer.

Juvik Tveitnes begynte som administrerende direktør i Aftenbladet i januar i fjor og skal fortsatt ha base i Stavanger. Hun kom fra Bergens Tidende, der hun i en periode var konstituert administrerende direktør.

Den nye fellessjefen skal fordele arbeidstiden likt mellom de to mediehusene når hun tiltrer i sin nye rolle 1. september.

Thorsheim til Oslo

Andreas Thorsheim slutter som administrerende direktør i Bergens Tidende fra samme dato.

– Andreas har gjort en fabelaktig jobb som administerende direktør i BT. Digitalomsetningen er mer enn doblet og det er gjennomført store restruktureringsgrep under hans ledelse. Han er nå tiltenkt en rolle sentralt i Schibsted, sier Didrik Munch, styreleder i Bergens Tidende og konsernsjef i Schibsted Norge, i en pressemelding.

Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende vil bestå som egne mediehus og aksjeselskaper, med lokale styrer og tillitsvalgtrepresentasjon. Sjefredaktørene fortsetter også i sine stillinger, med uendret myndighet og innflytelse.

Redusert behov

Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad skal blant annet samarbeide tettere om vekst, digitalutvikling og leserprodukter.

Styreleder Bernt Olufsen i Stavanger Aftenblad AS begrunner beslutningen om en felles administrerende direktør med redusert behov for delt ledelse.

– Aftenbladet og Bergens Tidende er svært like virksomheter. En felles administrerende gir form for å samordne mer, sier Olufsen til Aftenbladet.

Han påpeker at tiltaket gir en besparelse på om lag fem millioner kroner i administrasjons- og lederkostnader for de to mediehusene,  i en tid da inntektene faller kraftig.

– Vi prioriterer ressurser der de får størst effekt i et konsern, og det er nesten alltid i de største selskapene. Når BT og SA nå samles om utviklingsprioriteringer, vil det gå raskere å få til forbedringer, spesielt knyttet til teknologi. BT/SA vil bli på størrelse med Aftenposten eller VG, sier Siv Juvik Tveitnes i pressemeldingen.

 

 

Powered by Labrador CMS