Martin Kristiansen forlater redaktørstolen i Nye Troms og flytter til journalistjobb på Svalbard.

Ferdig som Nye Troms-redaktør

Martin Kristiansen flytter enda lenger nord.

Publisert Sist oppdatert

Martin Kristiansen er ferdig som redaktør i lokalavisa Nye Troms. Nå flytter han til Svalbard, der han skal jobbe som journalist i Svalbardposten. Overgangen ble først omtalt hos Folkebladet tidligere i år.

I 2022 kom Kristiansen flyttende til Målselv i Troms fra Vesterålen og jobb som redaktør for Vesteraalens Avis. Kristiansens siste ord i Nye Troms ble denne ukas publisering av redaksjonell årsrapport for 2023.

Avisa kunne notere en økning i totalopplag fra 3333 høsten 2022 til 3720 ved utgangen av 2023, en økning på 11,6 prosent.

Styret for den uavhengig eide avisa vedtok på tampen av 2023 å inngå partneravtale med Amedia, en avtale som har blitt satt ut i live de siste månedene.

Fra nå av går nyhetsredaktør Vidar Lorentsen inn som konstituert redaktør, melder Nye Troms selv.

– Jeg ser på jobben som en stor utfordring og jeg må bare takke styret for tilliten. Jeg vil at Nye Troms skal lykkes med de grepene som nå er gjort, blant annet gjennom nettsatsingen og partneravtalen med Amedia, sier Lorentsen til egen avis.

Styreleder Sylvi Granheim opplyser i artikkelen at de nå for første gang skal lyse ut etter en eneleder for avisa – både ansvarlig redaktør og daglig leder.

Powered by Labrador CMS