I vinter har det vært flere hendelser ved justisministerens bolig i Oslo. I januar tok det fyr i en søppelkasse (bildet). Natt til søndag brant det i en bil ved boligen. Foto: Ole Kristian Bjellaanes / NTB scanpix

Justisministerens samboer ut mot opplysninger i Filter Nyheter: «Helt galskap»

Mener medier sprer konspirasjonsteorier og løgn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I den siste av en rekke hendelser knyttet til justisminister Tor Mikkel Wara, tok det natt til søndag 10. mars fyr i en bil ved boligen.

Søndag kveld meldte Filter Nyheter at noe som har skapt frustrasjon internt i både Oslo politidistrikt og PST, er at de lenge ikke fikk tillatelse fra Waras side til å etablere videoovervåkning ved boligen.

Artikkelen har tittelen «Waras familie sa nei til kameraovervåkning etter trusler – politiets etterforskning ble vanskeligere».

Opplysningene kommer fra ikke navngitte kilder.

– Helt galskap

Noen timer senere gikk Waras samboer, Laila Anita Bertheussen, hardt ut mot flere medier i et innlegg på sin personlige Facebook-profil, som omtalt i blant annet VG.

Bertheussen peker på flere medieoppslag hun mener sprer løgner og konspirasjonsteorier om situasjonen, og avslutter med å ta for seg Filter Nyheter-saken:

«Den 'beste' kommer dog fra Filternyheter.no 10.03.2019: 'Waras familie sa nei til kameraovervåkning etter trusler - politiets etterforskning ble vanskeligere....ifølge Filter Nyheters kilder'. Dette er jo helt galskap. Er dette 'gode, men ubekreftede rykter'? Hvor tar han det fra?» skriver Bertheussen, med henvisning til formuleringen Aftenpostens Harald Stanghelle ble sterkt kritisert for i 2014.

– Konspirasjonsteorier og løgner

Videre skriver Waras samboer:

«Hvis mitt hjem blir mere overvåket nå tør jeg knapt og gå på do. Det er kameraer over alt! Alle disse konspirasjonsteoriene og løgnene er en stor ekstra belastning i tillegg til all terroren vi utsettes for.»

Skjermdump fra Laila Anita Bertheussens Facebook-post.

Innlegget ligger per tirsdsag formiddag offentlig tilgjengelig på Bertheussens Facebook-profil, med en oppfordring om å dele.

Filter-redaktør: – Ikke noen motsetning

Filter-redaktør Harald Klungtveit, som også har byline på søndagens artikkel, sier til Journalisten at de gjerne skulle hatt tilsvar fra Bertheussen, men at hun ikke har besvart henvendelsene deres.

Natt til mandag ble Filter-artikkelen oppdatert med et sitat fra Bertheussens Facebook-utspill.

Ellers viser Klungtveit til uttalelsen han ga til VG og Dagbladet tidlig mandag:

– Før publisering kontaktet vi Bertheussen flere ganger for å få hennes kommentarer eller innspill til artikkelen, uten hell. Vi registrerer at hun senere har skrevet et Facebook-innlegg der hun er frustrert over ulike mediers dekning av trusselsaken. Når det kommer til fakta, er det ikke noen motsetning i det hun nevner – at det i dag er kameraovervåkning ved boligen – og vår artikkel, som fokuserer på situasjonen tidligere i etterforskningen.

Bertheussen har foreløpig ikke besvart Journalistens henvendelse.

Powered by Labrador CMS