Utgiver Resett AS ble pålagt å betalte 150.000 kroner i oppreisning . I tillegg ble redaktør og journalist pålagt å betale 25.000 kroner hver.

Resett er pålagt å betale oppreisning til et barn

Tapte i forliksrådet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Rett24 skriver at Resett i Oslo forliksråd er pålagt å betale 200.000 kroner i oppreisning til et barn. Artikkelen omhandler en voldtektsanklage, hvor den antatte gjerningsmannen var under den kriminelle lavalder. De to fornærmede var enda yngre.

De involverte ble ikke omtalte ved navn, men de fornærmede ble omtalt med alder og nasjonalitet. Dette skal ha medført at de ble gjenkjent av mange, skriver Rett24.

En av mødrene har gått til sak mot Resett, med krav om erstatning for krenkelse av privatlivets fred. Denne saken ble nylig behandlet av Oslo forliksråd. Rett24 skriver at en misforståelse førte til at dette endte med en uteblivelsesdom, slik at saken ikke fikk noen realitetsbehandling.

Forliksrådet la i stedet klagerens anførsel til grunn og barnet ble tilkjent 150.000 kroner i oppreisning fra Resett AS. I tillegg ble redaktør og journalist pålagt å betale 25.000 kroner hver.

– Resett må selvsagt kunne rette søkelyset mot hva innvandrere til Norge gjør i landet vårt, og påstand om voldtekt begått av afrikaner har opplagt offentlig interesse. Men samtidig må saken ikke presenteres slik at ofrene – herunder min klient på bare åtte år – blir identifisert som voldtatte unger, sier advokat Per Danielsen til Rett24.

Han representerer moren i søksmålet.

Resetts prosessfullmektig, advokat Arnt Angell, sier til Rett24 at fraværsdommen vil bli bragt inn til Oslo tingrett for realitetsbehandling.

Powered by Labrador CMS