Mediefolk:

Jonas Olsen Withbro og Kristin Denstad Slotterøy er fast ansatt som journalister i Fosna-Folket.

Fosna-Folket har ansatt to nye journalister

Avisa går fra åtte til ni årsverk i redaksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jonas Olsen Withbro og Kristin Denstad Slotterøy er fast ansatt som journalister i Fosna-Folket.

– Begge kommer hit med et tydelig prosjekt for hvordan de ønsker å utvikle Fosna-Folket. Jeg er derfor veldig fornøyd med og ydmyk over at de to ønsker å bli en del av laget, sier sjefredaktør Gunn Kari Hegvik i Fosna-Folket.

Nyutdannet

Jonas Olsen Withbro flyttet over fjorden fra Orkland kommune til Fosen for å starte i den nye jobben.

Han fullførte sin utdannelse i journalistikk ved Høgskulen i Volda før sommeren. Han har tidligere hatt diverse vikariat i avisa Sør-Trøndelag, har hatt praksis i kulturavdelingen i Adresseavisen.

– Kultur er det jeg i utgangspunktet brenner mest for. Feltet engasjerer meg veldig. Jeg har også jobbet en del med næringslivs- og nyhetsjournalistikk. Jeg er veldig glad i å møte nye folk og fortelle deres historier og om deres liv. Alle har sin historie å fortelle, sier Withbro.

I lokalavisen skal han dekke de fire Fosen-kommunene, Osen, Åfjord, Indre Fosen og Ørland. Withbro sier han trives veldig godt med å jobbe med lokaljournalistikken.

– Du treffer folk på en helt annen måte når man er i lokalavis. Tempoet er høyt og man blir fort kjent med samfunnet man jobber i. Det er utrolig gøy, sier Withbro.

Visuell kompetanse

Kristin Denstad Slotterøy er utdannet innen visuell kunst ved The Arts Institute at Bournemouth og har tidligere undervist i fotojournalistikk, foto og kunst ved Høgskolen i Kristiania i Trondheim.

Hun har jobbet som freelansfotograf og har tidligere vært ansatt som fotograf i Adresseavisen.

Slotterøy sier at hun liker å dykke i dybden, helst med saker med samfunnsperspektiv. Hun skal ha fokus på fotografiets rolle i media og den visuelle utviklingen av Fosna-Folket.

– Jeg gleder meg til å ta et ordentlig dypdykk i samfunnene her på Fosen og å få en god forståelse og formidle hvorfor ting er som de er på Fosen, sier Slotterøy.

Økende antall abonnenter

Fosna-Folket har hatt en jevn økning i antall abonnenter og lesere de siste årene. I dag har de over 7000 abonnenter. Derfor styrker avisa nå redaksjonene fra åtte til ni årsverk.

– Fosna-Folket skal være en lokalavis som viser fram hvordan folk her skaper fremtiden på Fosen. Både Kristin og Jonas kjennetegnes av en genuin nysgjerrighet og et oppriktig ønske om å formidle historier herifra, sier Hegvik.

– Med disse to endelig på plass, er det liten tvil om at det kommer til å bli både artig og spennende å jobbe i Fosna-Folket framover. Kristin og Jonas tilfører begge verdifull og unik kompetanse til redaksjonen, noe jeg er helt sikker på at lesere kommer til å merke, tilføyer Hegvik.

Powered by Labrador CMS