Leeds United-spillere og manager Marcelo Bielsa feirer seieren mot Charlton Athletic, og opprykket til Premier League. Foto: Lee Smith / Action Images via Reuters / NTB Scanpix
Leeds United-spillere og manager Marcelo Bielsa feirer seieren mot Charlton Athletic, og opprykket til Premier League. Foto: Lee Smith / Action Images via Reuters / NTB Scanpix

Leeds-opprykket får også TV 2 til å juble:
– Veldig bra for businessen

Mener supportere er et kjøpesterkt og svært dedikert publikum.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Leeds er klare for Premier League for første gang på 16 år. Sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, sier opprykket har vært ønsket siden 2010.

Den tradisjonsrike klubbens opprykk, som ble sikret forrige helg, blir ikke bare feiret av landets supportere.

Også rettighetshaver TV 2 jubler.

– Det er bra for forretningssiden å få en klubb som Leeds opp i Premier League. Det er det ingen tvil om, sier Vegard Jansen Hagen til bransjenettstedet Medier24.

Han er sportsredaktør i TV 2.

TV 2 overtok rettighetene til Englands gjeveste fotballselskap tilbake i 2010. Helt siden da har opprykket vært et ønsket scenario.

– Da vi overtok engelsk fotball så snakket vi om flere milepæler vi håpet å nå. En av dem var å få Leeds opp igjen i Premier League, sier Hagen.

Leeds sin supporterklubb er den femte største i landet, rett bak giganter som Arsenal og Tottenham. Supporterklubbene til Liverpool og Manchester United troner alene på toppen av listen, som du kan finne på Supporterunionen for Britisk Fotballs nettside.

Jansen Hagen sier kanalen ikke har gjort beregninger for opprykkets oppside inntektsmessig.

– Men vi vet at norske Leeds-supportere er et kjøpesterkt og svært dedikert publikum. Det er ingen hemmelighet at vi tenker dette er veldig bra for businessen, sier Hagen.

Leeds avsluttet sesongen sin onsdag med en 4-0-seier over Charlton. Dermed ble de serievinner med en margin på ti poeng. West Bromwich er også tilbake i Premier League etter én sesong i mesterskapsserien.

Powered by Labrador CMS