Morten Risberg er kåret til Årets frilanser

Juryen: Tenker nytt i vinkling og valg av saker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NJ Frilans har på sitt årsmøte i dag kåret Morten Risberg til Årets frilanser. Juryen trekker i sin begrunnelse blant annet fram evnen til å formidle krevende og innfløkte temaer på en engasjerende og tydelig måte.

Frilansjuryen påpeker også at Risberg har en velutviklet forretningssans og gode evner til å selge inn sakene sine til flere redaksjoner.

Juryen skriver: «Prisen går til ein frilansar som kan vise til solid, stor og variert journalistisk verksemd. Dei siste par åra har han mellom anna levert saker til Aftenposten Innsikt, A-magasinet, VG, Vi Menn, Harvest, Villmarksliv, Naturpress, Norsk Klatring og Fri flyt.»

Årets frilanser 2020: Morten Risberg.
Årets frilanser 2020: Morten Risberg.

Videre heter det:

«Prisvinnaren tenkjer nytt i vinkling og val av saker. Han tek gjerne føre seg viktige tema som har gått under den redaksjonelle radaren. Juryen vil også trekke fram frilansaren si evne til å formidle krevjande og innfløkte tema på ein engasjerande, balansert og tydeleg måte. Ynskjet om å forstå og forklare samanhengar skin gjennom.»

Årets frilanser-juryen trekker også fram at vinneren har tatt for seg en rekke veldig forskjellige temaer:

«Han har mellom anna sett på nye tiltak innan klima og miljøvern, alternativ tenking innan medisin – og utfordringar for marginaliserte, avsidesliggande kulturar. Fleire av sakene har sett agenda og skapt debatt. Eit godt eksempel er den grundige dekninga av utfordringar i den innfløkte, norske straum-marknaden.»

God forretningssans er også noe juryen påpeker:

«Prisvinnaren er dessutan ein dyktig fotograf, både når det gjeld fototeknikk og val av motiv. Sidan eigne bilete gjer stoffet meir attraktivt både for redaksjonane og lesarane, meiner juryen at dette er ein stor styrke. Forretningssans er heller ikkje å forakte for ein frilansar, og vinnaren har ei god evne til å tilpasse og selje inn sakene sine til fleire redaksjonar.»

Fjorårets vinner var fotojournalist Kyrre Lien, mens prisen i 2018 gikk til Henrik Evertsson, nå aktuell med den mye omtalte Estonia-dokumentaren.

Powered by Labrador CMS