VG-journalist og forfatter Shazia Majid skal til Oxford for å se på «Hvem er den etniske minoritetskvinnen i nyhetene?». Arkivfoto: Andrea Gjestvang

Shazia Majid får Fritt Ords Oxford-stipend for 2020

Skal se på dekningen av minoritetskvinner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fritt Ords journaliststipend ved Reuters Institute for the Study of Journalism i Oxford for 2020 er tildelt Shazia Majid, journalist og tidligere kommentator i VG, skriver Fritt Ord på egne nettsider.

Fritt Ord skriver videre at Majid under oppholdet ved Reuters Institute vil undersøke spørsmålet: «Hvem er den etniske minoritetskvinnen i nyhetene?». Hun skal se på dekningen av minoritetskvinner i nyhetssaker i VG og Aftenposten i to perioder i 2018.

Gir norske medier plass til en særlig type av minoritetskvinner, og bidrar dermed til et stereotypt bilde av kvinnene? Hvem er de minoritetskvinnene som slipper til? Demografiske data, antall oppslag og billedbruk vil være relevante faktorer, skriver Fritt Ord.

Majid har jobbet ti år i VG. Hun er hedret med to Skup-diplomer for sitt arbeid. VG-journalisten var også en av deltakerne på «Journalistikk LIVE» i forrige uke.

Ut av skyggene, hennes første sakprosabok, ble utgitt tidligere i år. VGs anmelder, Guri Hjeltnes, skriver følgende om boken: «For en penn hun fører, Shazia Majid! For en historie hun løfter fram!»

Powered by Labrador CMS