Foto: Birgit Dannenberg.
Foto: Birgit Dannenberg.

P4 kjøper lokalradiostasjoner

Tar over tre av NRJs stasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er nettstedet RadioAssistant som melder at P4 har kjøpt NRJs konsesjoner og stasjoner i Kristiansand, Tromsø og på Nesodden.

Ifølge nettstedet beholder franskeide NRJ sine konsesjoner i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Malvik og Røyken og Hurum.

– Ved å selge disse konsesjonene blir vi mer kostnadseffektive, sier administrerende direktør Richard Mazaret i NRJ. Han forteller at selskapet i fjor gikk i underskudd, selv om det gikk bedre enn det var budsjettert for.

Lønnsomhet

NRJ skal fortsatt satse i Norge under de seks gjenværende konsesjonene gruppen sitter på, og nå regner Mazaret på lønnsomhet.

– Med den nye avtalen vil vi kunne klare lønnsomhet fra i år allerede.

P4-sjef Kalle Lisberg sier til Journalisten at de tre stasjonene vil passe godt inn i selskapets portefølje og i så måte komplettere tilbudet deres.

Behandling

Gudbrand Guthus i Medietilsynet sier til Journalisten at de har mottatt signaler om at det vil komme til å skje ting, men har ikke fått noen konkrete henvendelser fra selger eller kjøper. Guthus understreker derfor at tilsynet heller ikke har gitt noen signaler om hvordan de vil stille seg i forhold til overdragelse av konsesjonene.

– Det må søkes om dette, og så må vi ta en vurdering. Vi må se på salget nærmere.

P4 lanserte i fjor sin egen lokalradiokjede P5, men etter det Journalisten forstår er det ikke P5 som har kjøpt disse tre konsesjonene.

– Det skal selvsagt søkes om det, det gjør kjøperen nå. Det som skjer umiddelbart er at P4 tar over det som er teknisk relatert til sendere og studio, sier Mazaret.

Som før

Lisberg forteller at P4 vil fortsette driften i de tre stasjonene som før fram til tilsynet har behandlet og godkjent overdragelsen.

– Det regner vi som en rutinesak. Hva vi vil gjøre med stasjonene etter dette får vi komme tilbake til, men det er klart at vi vil se det i sammenheng med lokalradiosatsingen vår. P5 har for eksempel ikke konsesjon på Nesodden.

Powered by Labrador CMS