Foto: Kathrine Geard

Nesten alt ok i TV 2

Manglende kulturprogrammer gir advarsel fra Medietilsynet, men kanalen lover bedring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2 får godkjent-stempel på 11 av 12 punkter Medietilsynet har gransket, går det fram av Allmennkringkastingsrapporten for 2008.

Det eneste punktet der TV 2 bryter konsesjonsvilkårene gjelder kravet om egne programmer som gjenspeiler mangfoldet i norsk og internasjonalt kulturliv.

Rasler med sablene

Dermed rasler områdeleder Gudbrand Guthus i Medietilsynet fortsatt med sablene overfor kanalen og viser til at man også i fjor fikk påpakning om det samme punktet. tilsynet mener faktisk tilstanden var verre i 2008 enn i 2007.

– Vi forventer at TV 2 nå etterlever kravet, sier Guthus i en pressemelding. Ved neste års vurdering har tilsynet også gebyr som et aktuelt sanksjonsmiddel.

Lanserer kulturprogram

Kommunikasjonsdirektør Rune Inderøy i TV 2 er godt fornøyd med å få godkjent på 11 av 12 punkter. Når det gjelder kravet om kulturprogrammer, kan han avsløre at kanalen allerede har tatt grep og satt i gang produksjon av norske programmer og innkjøp av utenlandske.

– Vi har produksjoner som skal på luften i andre halvår og som skal presenteres i løpet kort tid, sier Inderøy. Noen detaljer om om disse vil han ikke avsløre.

11 godkjente

På disse punktene mener Medietilsynet TV 2 innfrir konsesjonsvilkårene:

* Nyhetsdekningen

* Aktualitetsdekningen

* Tilbudet til barn

* Ungdomstilbudet

* Norskspråklig drama

* Samisk tilbud

* Tilbud til etniske minoriteter

* Livssynsprogrammer

* Bruk av målformer

* Teksting for hørselshemmede

* Andelen norskspråklige sendinger

 

Hele rapporten om TV 2 finner du her (pdf).

Powered by Labrador CMS