Hamar Media eier blant annet Hamar Arbeiderblad. Foto: Eskil Wie Furunes

Konsernsjefen i Hamar Media går av

Mistet tilliten fra ansattvalgte styremedlemmer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Konsernsjef Hans Jørgen Øveraasen fratrer sin stilling som konsernsjef i Hamar Media, meldes det i en pressemelding mandag formiddag.

Konsernet, som er eneeier av Hamar Arbeiderblad (HA), viser selv til intern uro i pressemeldingen.

– Når ledelsen og styret har ulikt syn, er det totalt sett best for konsernet, de ansatte, eierne og kundene at Hamar Media får en ny leder, sier Øveraasen i meldingen.

– Styret tar Øveraasens avgjørelse til etterretning. Nå er det viktig å fokusere på konsernets videre utvikling, samt skape enighet om retning og gode samarbeidsforhold, sier styreleder Ola Mørkved Rinnan i samme melding.

Hamar Arbeiderblad skrev i forrige uke at to ansattvalgte styremedlemmer og konserntillitsvalgt uttrykte mistillit mot konsernsjefen i et brev.

Styremedlemmene skrev blant annet at de mente at «sittende konsernsjef ikke ser utfordringene i bransjen, ei heller har tillit blant en stor andel av de ansatte».

Det har vært interne uenigheter i Hamar Media, som har Amedia som største aksjonær, den siste tiden. Det er ikke lenge siden representanter for medeieren Fellesforbundet ba om ekstraordinær generalforsamling og at styreleder Rinnan skulle avsettes.

Rinnan har vært styreleder siden Sylvia Brustad trakk seg fra vervet i mai etter uenighet med hovedeier om veien videre for konsernet.

Powered by Labrador CMS