MINNEORD:

Han sto alltid på de svakes side og var ikke redd for å konfrontere «makta»

Vi har mottatt den triste beskjeden om at tidligere kollega Kjell Vesje har gått bort i en alder av 74 år etter et kort sykeleie.

Publisert Sist oppdatert

Han var ansatt i det som da het NRK Østlandssendingen i 23 år, fra 1991 til 2014. Kjell var egentlig den første gravejournalisten i redaksjonen. Han nærmest egenhendig sørget for en ny egensak hver eneste dag i mange år. Han sto alltid på de svakes side og var ikke redd for å konfrontere «makta».

Kjell var medlem av offentlighetsutvalget i Norsk Presseforbund. Han kunne alt om å kreve innsyn lenge før offentlighetsloven trådte i kraft og digitale postjournaler var tilgjengelig, og han ga seg aldri. 

Han var i flere år fast leverandør av Skup-rapporter, og gikk særlig inn i saken om barnehjemsbarna i Oslo. I løpet av noen måneder høsten 2003 jobbet Kjell med saken som blant annet resulterte i at det ble nedsatt et statlig utvalg som gransket alle institusjoner Oslo kommune hadde benyttet mellom 1954 og 1993. 

Kjell Vesje jobbet 23 år i det som den gang het NRK Østlandssendingen.
Kjell Vesje jobbet 23 år i det som den gang het NRK Østlandssendingen.

Dette var en typisk Kjell-sak og han løste den på sin måte. Det betydde blant annet at han holdt kontakt og viste omsorg for kildene sine lenge etter at selve saken var avsluttet. 

Han gikk inn i den med alt han hadde og med all sin kunnskap og på de svakes side.

Kjell var alltid vitebegjærlig og spesielt ivrig når han fikk snusen i «en sak». Han var en omsorgsfull medarbeider, som spredte glede og latter i NRK-lokalene på Myrens Verksted. Kjell elsket en god diskusjon og søkte gjerne nye perspektiver. 

Han var en som villig delte sin kunnskap i en ellers ung redaksjon, og det er mange ferske journalister som fikk sin videreutdanning av Kjell. Han var av de eldste i redaksjonen, men han var også av de yngste i hodet. I en redaksjon i stadig endring var han en av de mest endringsvillige.

Kjell var alltid vitebegjærlig og spesielt ivrig når han fikk snusen i «en sak»

Kjell valgte å bli tidlig pensjonist i 2014 for ha tid til alt annet spennende man kan bruke livet på. Kjell visste å holde seg i ånde og var opptatt av trening og å holde seg i god fysisk form. Han var meget belest og vel bereist, og satte i gang med å lære seg spanske etter at han ble pensjonist. 

Kjell var entusiastisk medlem av Tindegruppa i Østlandssendingen, og har vært på utallige topper i Jotunheimen på tur med tidligere kolleger gjennom mer enn 30 år. 

Selv om det er noen år siden han sluttet, er vi mange som savner Kjell.

Powered by Labrador CMS