Eivind Ljøstad. Foto: Birgit Dannenberg

Ljøstad ny sjefredaktør i Fædrelandsvennen

Eivind Ljøstad (43) går fra stillingen som ansvarlig redaktør i Agderposten til jobben som ny sjefredaktør i Fædrelandsvennen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ljøstad er født i Arendal, bosatt i Kristiansand og har vært i pressen siden 1985. Han har blant annet vært nyhetsredaktør i Dagbladet fra 2003 til 2006. Han vil tiltre i løpet august

Den nye sjefredaktøren sier til Journalisten at han først og fremst vil arbeide med forbedring og fornyelse av innholdet.

– Det passer bra at avisen nylig er lagt om med Avis 2010. Det betyr at jeg kan gå rett på det viktigste, nemlig innholdet. Jeg vil jobbe for at vi blir enda bedre på nyhetsdekningen, og at vi går mer i dybden på de sakene som fortjener det. Det er mye godt innhold i avisen i dag, men det er også et stort potensial for forbedring.

For spennende

Han sier han gleder seg til å bli kjent med hele mediehuset.

– Det er ikke noen tvil om at dette er det største mediehuset på Sørlandet og jeg synes også overbygningen Media Norge er spennende. Det var rett og slett for spennende til at jeg klarte å si nei, sier han.

Les mer om den nye redaktøren på Wikipedia.

Gikk på grunn av ukultur

26. april sendte daværende redaktør Hans-Christian Vadseth ut en pressemelding hvor han kunngjorde at han gikk på grunn av ukultur, spesielt blant journalistenes tillitsvalgte.

– Gjorde bråket rundt Vadseths avgang at du tenkte deg ekstra godt om før du takket ja til jobben?

– Jeg har tenkt meg godt om, men har egentlig bare blitt ekstra motivert, sier Ljøstad til Journalisten.

– Du har en twitterkonto du også?

– Ja, jeg har det.

– Har du tenkt å være like aktiv på twitter som Vadseth?

– Det er bare å se på antall tweets på det halvannet året som har gått siden jeg opprettet kontoen, så får du svaret på det. (103 tweets siden 7. april 2009, journ. kom)

– Går du med byggeplaner?

– Jeg har akkurat bygd hus, så jeg får passe på å presentere det for leserne så tidlig som mulig, sier Ljøstad. Hans forgjenger trakk fram oppmerksomheten rundt hus- og hyttebygging som en av faktorene som gjorde at han valgte å trekke seg.

Positive

Tillitsvalgt for journalistene i Fædrelandsvennen, Marianne Gauslaa, sier det er en gledens dag i redaksjonen.

– Vi er glade for å ha fått en trygg og solid redaksjonell leder. Vi trenger en sjefredaktør som er synlig både i spaltene og i redaksjonen. Ljøstad er en etterspurt foredragsholder ute i samfunnet og er kjent for å være en som er flink til å behandle mennesker, sier Gauslaa til Journalisten.

Hun sier de også er glade for signalene fra Ljøstad om at han ikke kommer til å snu opp ned på avisen som nylig foretok en betydelig fornyelse gjennom programmet Avis 2010.

Konsernsjef Didrik Munch i Media Norge, som også er avisas styreleder, mener Ljøstad blir en god redaktør og et viktig tilskudd til konsernledelsen i Media Norge.

Powered by Labrador CMS