Lederen av redaksjonsklubben i Fædrelandsvennen, Marianne Gauslaa. Foto: Kathrine Geard
Lederen av redaksjonsklubben i Fædrelandsvennen, Marianne Gauslaa. Foto: Kathrine Geard

– Kjenner oss ikke igjen

Redaksjonsklubben svært overrasket over Vadseths avgang og kritikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kjenner seg ikke igjen i den avgåtte sjefredaktørens anklager, heter det i uttalelse.

– Det er en kjensgjerning at redaksjonsklubben har vært uenig med Hans-Christian Vadseth i en rekke saker. Men vi hadde inntrykk av at det gikk bedre nå. Avisen er lagt om og det er god stemning på huset. Derfor kom avgangen hans veldig overraskende, sier lederen av redaksjonsklubben i Fædrelandsvennen, Marianne Gauslaa.

Hun er ansatterepresentant i mediehusets styre, men ante ingenting om Vadseths avgjørelse før styret ble informert klokka 11.30 mandag. Klokka 12.00 ble det avholdt allmøte, der sjefredaktørens avgang ble gjort kjent.

Vedtok uttalelse

Redaksjonsklubben gikk i møte klokka 14.30, og behandlet blant annet den kraftige kritikken Vadseth rettet mot tillitsvalgte i Fædrelandsvennen. Klubben vedtok enstemmig følgende uttalelse:

«Redaksjonsklubben tar til etterretning at Hans-Christian Vadseth trekker seg som sjefredaktør i Mediehuset Fædrelandsvennen. Vi registrerer hans anklage mot den interne kulturen i redaksjonen, men kjenner oss ikke igjen i beskrivelsen. Redaksjonsklubben ser fram til å arbeide sammen med konstituert sjefredaktør Morten Rød, og vi er innstilt på å gjøre alt vi kan for å gjøre mediehusets produkter enda bedre. Vi har stor tro på den nye papiravisen, og vil se fremover nå.»

Hus og hytte

– Vadseth sier at han har følt det belastende at redaksjonsklubbens tillitsvalgte har tatt opp størrelsen på huset han har bygget, og at han også har oppført en hytte. Er dette noe du kjenner til?

– Redaksjonsklubben har aldri tatt opp Vadseths hus eller hytte. Så det kan jeg ikke kommentere, sier Gauslaa.Powered by Labrador CMS