Hans-Christian Vadseth. Foto: Birgit Dannenberg

Fevennen dropper nettavdelingen

Nå skal man ikke lenger tenke plattform, men avdeling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fædrelandsvennen følger i fotsporene til Aftenbladet og Dagbladet. Sjefredaktør Hans-Christian Vadseth legger ned nettavdelingen og dytter nå redaksjonen i retning av å publisere på tvers av plattformene.

– Det er riktig, men vi legger ikke ned nettet. Leserne kommer ikke til å oppleve noen endringer på nettutgaven vår som følge av omleggingen, sier Vadseth.

Flytting

Fevennen har mistet 40 ansatte gjennom nedbemanninger, 12 av dem fra redaksjonen. Forslaget til organisasjonsendring innebærer også at de redaksjonelt ansatte som til nå har sittet i Fevennens lokaler i sentrum av Kristiansand, flyttes til hovedredaksjonen.

– Vi har som organisasjon behov for å samle så mange som mulig på ett sted.

Sak viktigst

Redaktøren forteller at man ikke er helt i havn med organisasjonsendringene. Han forteller at nyhetsavdelingen uansett vil bli større enn den har vært med «isolerte» avdelinger.

– I den avdelingen er sak viktigst. Og allerede i dag produserer flere journalister på tvers av de to kanalene, sier Vadseth.

Færre ledere

Omorganiseringen innebærer også at det blir to lederstillinger færre i Fevennen. Ledergruppa må søke på jobbene sine på nytt. Blant disse er Christian Storjord som til nå har ledet multimedieavdelingen. Han forteller at han er enig i omleggingen, selv om den medfører at han må søke på ny jobb.

– For en organisasjon på våre størrelse er dette riktig skritt å gå.

Powered by Labrador CMS