Hans Dahle mottar her Lokalradioprisen 2024. Prisen ble delt ut lørdag.

Norsk Lokalradioforbund

Hans Dahle hedret med Lokalradio­prisen 2024

Juryen: – På alle måter en fremragende ambassadør for det bransjefelleskapet vi alle er en del av.

Publisert Sist oppdatert

Hans Dahle fra Radio Latin-Amerika er tildelt den høyeste utmerkelsen i norsk lokalradio: Lokalradioprisen.

Prisen ble delt ut under landskonferansen til Norsk Lokalradioforbund på Fornebu lørdag.

«Siden forsøksperioden med lokalradio på starten av 80-tallet, har han hatt en urokkelig tilstedeværelse i bransjen, og hans innflytelse har vært av stor betydning ikke bare for utviklingen av sin egen radiostasjon, men også for det viktige lokalradiosegmentet han representerer», oppsummerer juryen i sin begrunnelse.

Juryen skriver videre:

«Lokalradioprisen for 2024 går til en person som representerer mangfold, kontinuitet og engasjement – og er på alle måter en fremragende ambassadør for det bransjefelleskapet vi alle er en del av.»

I en oppsummering av Dahles karriere på nettsiden til Norsk Lokalradioforbund, heter det:

«Hans Kristian Dahle er utdannet agronom og skulle egentlig bli bonde. Han startet lokalradiokarieren i Radio Immigranten som senere ble til Tellus Radio – en radio som hadde sitt utspring i miljøet rundt Antirasistisk Senter. Deretter gikk turen til Byradioen i Oslo. I 1987 søkte han om og ble tildelt konsesjon for å etablere sin egen radiostasjon. Det begynte beskjedent med kun to timers daglige sendinger fra et leid studio og delt frekvens. Radio Latin-Amerika har under Dahles ledelse siden utviklet seg til å bli en levende og dynamisk mediebedrift med døgnkontinuerlige sendinger og solide lyttertall.»Powered by Labrador CMS