Trym-prisen gikk til Hans K. Mjelva og Karin Hanstensen. I midten Trygve «Trym» Moe.

NJs landsmøte 2023

Hans K. Mjelva og Karin Hanstensen vinner Trym-prisen

Trym-prisen 2023 deles mellom to vinnere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I snart 30 år har Trymprisen vært et fast innslag under Norsk Journalistlags landsmøte.

Prisen, som er oppkalt etter tidligere NJ-leder Trygve Moe, deles ut av nettopp Trygve Moe, til personer som har arbeidet for sine kollegers ve og vel gjennom organisasjonsarbeid.

I år som i fjor deles Trym-prisen 2023 mellom to vinnere: Hans K. Mjelva i Bergens Tidende og Karin Hanstensen i Østlandets Blad.

– Jeg er så sjokkert. Det falt meg ikke inn at jeg skulle vinne en så viktig pris. Jeg er utrolig takknemlig og overrasket, sier Hanstensen til Journalisten.

Mjelva legger til:

– Det var ekstremt overraskende, men utrolig hyggelig å få denne prisen. Det er en påminnelse om hvor viktig jobben jeg gjør som tillitsvalgt er.

Hans K. Mjelva

Juryens begrunnelse:

«For prisvinneren var det naturlig å engasjere seg i tillitsarbeid da han kom inn i journalistikken. Mange av hans egenskaper kan trekkes frem, men den viktigste er den utrettelige vilje til å være noe for andre. Gjennom tøffe nedbemanningsrunder har han ikke bare vært en omsorgsperson, men også bidratt med avgjørende råd til kolleger som har følt seg presset til å slutte.

Med sin spisskompetanse innen økonomi er hen alltid et naturlig valg når tøffe forhandlinger skal skje. I utøvelsen av styreverv er prisvinneren kjent for å sette seg grundig inn i komplekse saker, og for å stille de kloke spørsmålene som utfordrer sementerte standpunkter.

Prisvinneren har med sin lavmælte, tydelige retorikk tilført de store, viktige diskusjonene om veivalg, innsikt og vidsyn. Med sine kunnskaper og evne til å se de store sammenhenger, både hva som er best for de ansatte og konsernet, er han blitt et respektert medlem av styret.

Vedkommende er ikke den som roper på andres beundring, men med alle sine egenskaper og sin ukuelige vilje til å være noe for fellesskapet, er han blitt et forbilde for andre tillitsvalgte»

Karin Hanstensen

Juryens begrunnelse:

«En person med det største hjertet, en ekte tillitsvalgt!»

Ordene om prisvinneren tilhører en kollega, men det er en beskrivelse mange vil kjenne seg igjen i. Hun er ikke blant dem som snakker høyest og bruker sjelden sterke ord, men er heller ikke redd for å si fra og setter seg i respekt. Prisvinneren er en vi alltid kan regne med, enten det er arrangement i lokallaget, eller samlinger i konsernlaget.

Men kanskje aller viktigst; hun er til stede for enkeltmedlemmer når de trenger det som mest. En tillitsvalgt, kollega og et medmenneske du kan stole på, en som virkelig lever opp til ordet tillit.

Gjennom mange år har prisvinneren hatt ulike verv, både i lokallag og konsernlag, og gjerne samtidig. Vedkommende er et fast syn (og en tydelig stemme) i salen, for oss som stadig reiser på konsernsamlinger, tariffkonferanser og andre møter som samler mange tillitsvalgte.

Vinneren har også gjort lang og solid tjeneste for klubben sin, som klubbleder i snart ti år. I fjor tok vedkommende en pause fra akkurat det vervet. Heldigvis for oss med en beskjed om at tiden som tillitsvalgt ikke er forbi, men at det er viktig å slippe andre til. Også det er en viktig egenskap som de beste tillitsvalgte har.

Engasjementet for journalistikken, organisasjonslivet og kolleger strekker seg også utover jobben i lokalavisen og NJ. Det har mange nytt godt av, ikke minst medlemmene i Norske Sportsjournalisters Forbund, hvor vinneren nylig tok gjenvalg i styret.»

Powered by Labrador CMS