Kristina Båtnes Hestdahl sier de har fått gode tilbakemeldinger på dagens utgave.

Kvinnedagen

Har laget papiravis der kun kvinner har bidratt

– Vi ønsker å trekke frem og hylle kvinner rett og slett, sier redaksjonsleder i Framtid i Nord, Kristina Båtnes Hestdahl. 

Publisert Sist oppdatert

De siste ukene har Framtid i Nord-redaksjonen jobbet med en spesiell papirutgave. I dagens papiravis er det kun kvinner, alle artiklene er skrevet av kvinner og alle bildene er tatt av kvinner. 

Kvensk kvinnekraft

Redaksjonsleder og utgavesjef, Kristina Båtnes Hestdahl, forteller til Journalisten at kvinnedagsutgaven til Framtid i Nord er et lite motsvar til avisen resten av året. 

– Vi i media er flinke til å intervjue menn, og alle er klar over at kvinner er underrepresentert i nyhetsbildet. Vi ønsker å trekke frem og hylle kvinner rett og slett.

Forsiden er dekket med bilder av kvinnene som er omtalt i avisen med tittelen «Vaimovoima», som betyr kvinnekraft på kvensk. Det er fordi folka i Nord Troms er et resultat av «tre stammers møte», mellom kvener, samer og nordmenn, sier Båtnes Hestdahl. 

Mer jobb for mennene 

Ifølge utgavesjefen har de fått svært mange positive tilbakemeldinger, og mange har satt pris på å lese historier om damene i regionen. 

Avisa hadde tilsvarende prosjekt for tre år siden, men denne gangen er det spesielt fordi det kun er kvinner som har bidratt. 

– Vil det si at dere har markert kvinnedagen ved å gi mennene fri? 

– Vi har spøkt litt med det i redaksjonen, men jeg har vært tatt ut av produksjon i tre uker for å holde på med ett prosjekt, og vi er bare seks stykker. 

Dermed har resten av redaksjonen hatt litt mer å gjøre enn normalt, sier Båtnes Hestdahl. 

– De har det kanskje litt slækt i dag, men ellers fikk de litt mer å gjøre. 

Powered by Labrador CMS