Gunnar Stavrum dekker og kommenterer Start. Han er også betalende medlem. Samtidig sitter han i valgkomitéen hos Obos-liga-konkurrenten Vålerenga.

Har verv i Vålerenga – nå er Gunnar Stavrum også betalende medlem i Start 

– Verken problematisk, eller en særlig reell problemstilling, sier Stavrum. 

Publisert Sist oppdatert

Politisk redaktør i Kristiandsandsavisen KRS, Gunnar Stavrum, sitter i valgkomitéen for Vålerenga Fotball Elite. 

Etter at en amerikansk investorgruppe overtok alle kommersielle rettigheter til fotballklubben IK Start, er Stavrum også blitt betalende medlem i kristansandsklubben.

– Inhabil 

Stavrum bekrefter overfor Journalisten at han sitter i valgkomitéen for Vålerenga, og at han nå også er betalende medlem i Start. Årsaken til medlemskapet i Start var at han ønsket tilgang til et lukket møte i klubben, og innsyn i avtalen med de amerikanske investorene, sier han.  

I møtet, som Stavrum nylig skrev en kommentar om, stemte Starts medlemmer for salg av klubbens kommersielle aktivitet. 

Start-dekningen, medlemskap i klubben og vervet i VIF er likevel relativt enkelt å skille, mener Stavrum selv.

– I Vålerenga har jeg en formell posisjon, så jeg skriver ikke om Vålerengas indre liv, for der er jeg åpenbart inhabil. I Start er det et utelukkende journalistisk motivert medlemskap. Fra tid til annen stenger de årsmøter og tilgang til informasjon. Med den kunnskapen i bunnen, og for å dekke Start, må jeg betale meg inn, sier han. 

Stavrum sammenligner det med journalister som kjøper én aksje i et AS for å få tilgang til generalforsamling.

Betaler seg inn for å dekke

I KRS sin dekning av saken i Start informerer avisen at de av frykt for at IK Start ville stenge offentligheten ute, har flere betalende medlemmer. 

«Derfor kan vi rapportere fra årsmøtet og lese avtalen, men vi bruker selvsagt ikke stemmeretten eller tar ordet i debatten», skriver KRS. 

Stavrum, som også er ansvarlig redaktør i Nettavisen, har lang tilknytning til Vålerenga med bakgrunn som både trener, styreleder i Vålerenga håndball og nå medlem av valgkomitéen i elitesatsingen. I spørsmål om Vålerenga er han åpenbart inhabil, men når det gjelder Start er det ingen egeninteresser, sier han. 

– Søkt problemstilling

– Det er en uting at Start stengte årsmøtet for mediene. De journalistene som ikke hadde tegna medlemskap ble holdt utenfor, sier Stavrum som mener informasjonen burde ha vært offentlig. 

Både Vålerenga og Start spiller på andre nivå for herrer, og på spørsmål om det er utfordrende å dekke én klubb og samtidig ha verv i en konkurrerende klubb, svarer Stavrum at han synes det er ganske uproblematisk. 

– Jeg er transparent på det ene vervet jeg har i valgkomitéen i Vålerenga. Det er en jobb som kun foregår foran årsmøtet. Jeg tenker det er er en søkt problemstilling at Vålerenga skulle ha noen interesse for kommentarer rundt Start. Det er verken problematisk, eller en særlig reell problemstilling, avslutter han. 

Powered by Labrador CMS