Harald Klungtveit måtte i avhør i forbindelse med en straffesak mot Hans Jørgen Lysglimt Johansen.

Harald Klungtveit avhørt av politiet om Alliansen-lederen

– Utløser en dobbeltrolle når journalister eller redaktører får forespørsler fra politiet, sier redaktøren. 

Publisert

Redaktør i Filter Nyheter, Harald Klungtveit, ble bedt om å møte i politiavhør i forbindelse med etterforskningen av leder for partiet Alliansen, Hans Jørgen Lysglimt Johansen

Det skriver avisen selv i en sak om at nevnte Johansen nå er tiltalt i en straffesak, blant annet for en rekke hatytringer. Lysglimt erkjenner ikke straffskyld.

    Måtte dokumentere

    Bakgrunnen for innkallelsen er en artikkel fra 2021 der Filter Nyheter undersøkte aktiviteten til Johansen i et lukket Alliansen-forum på nettet.

– Det er ikke mer komplisert enn at jeg ble kalt inn til et avhør for å forklare meg om den spesifikke artikkelen vi publiserte i 2021. Spørsmålene dreide seg i stor grad om å bekrefte at det som stod der var riktig, og at det var dokumentert på måten som det framgikk i det publiserte, sier Klungtveit til Journalisten.

Tilfeldigvis hadde det seg slik at de også publiserte en metoderapport til Skup for artikkelen, sier Klungtveit, som gjorde at politiet blant annet kunne klargjøre hvordan for eksempel skjermdumper hadde blitt innhentet.

Dobbeltrolle

– Jeg har selvsagt ikke overlevert noe upublisert dokumentasjon til politiet, og oppfattet ikke at det var noe ønske om det, sier Klungtveit, som beskriver møtet med politiet som ett kort avhør.

Selv synes han det er interessant når undersøkende artikler fra tid til annen ender opp som bevis i straffesaker. Det utløser en dobbeltrolle når journalister eller redaktører får forespørsler fra politiet eller blir kalt inn som vitne, sier han.

– Prinsipielt er jeg opptatt av at det i seg selv ikke utløser noen inhabilitet i sakskomplekset, så lenge det dreier seg om den publiserte journalistikken, avslutter Klungtveit.

Powered by Labrador CMS