Rune Hetland mottok prisen fra styremedlem i Haugesund Journalistlag, Grethe Hopland Ravn, på Vinterkonferansen. Alle foto: Henrik Mundal Andreassen / Sunnhordland

Rune Hetland hedret

Fikk Presseprisen.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under Vinterkonferansen 2020 fredag kveld ble nylig avgått generalsekretær i Landslaget for lokalaviser (LLA), Rune Hetland, hedret med Presseprisen av Haugesund Journalistlag.

Det skriver journalistlaget i en pressemelding.

Siden 1987 har Haugesund Journalistlag nesten årlig delt ut en pressepris til en person som har gjort en «særlig innsats for å lette journalisters tilgang til informasjon, og som har vist media en velvilje og et samarbeid utover det som yrket og plikter skulle tilsi».

– Dette året har styret i Haugesund Journalistlag bestemt seg for å tøye statuttene litt, og gi prisen til en person som i årevis har stått i bresjen for at media – lokale media især – skal ha integritet, kompetanse og et sterkt engasjement, skriver Haugesund Journalistlag i pressemeldingen.

Juryens begrunnelse:

«Prisvinneren er en samfunnsengasjert borger som er opptatt av levende lokalsamfunn og lokalt engasjement, og for mange år siden fikk han utløp for dette gjennom sitt journalistiske virke i både regionsavis og lokalaviser. Det samme engasjementet for både journalistikken og lokalsamfunnet har han til gangs ført videre gjennom jobben som generalsekretær i Landslaget for lokalaviser gjennom 25 år.

Både LLA og lokalavisene er prisvinneren en stor takk skyldig. Som følge av sitt store engasjement har han klart å åpne øynene til politikere og andre som har mye å si for rammevilkårene til mediebransjen. Noe som blant annet viser igjen i fjorårets mediemelding. Uansett farge på regjeringene, har ingen unngått hans og LLA sitt ustoppelige engasjement for lokalavisene. Dermed har lokalavisene stadig fått mer respekt, og et velfortjent løft i produksjonsstøtten.

Årets vinner blir omtalt som ekstremt kunnskapsrik. Kanskje den i Norge som vet mest om medium. Lokalavisene har fått store løft både i kroner, statlig støtte og ikke minst i status. Avisene er blitt bedre, og prisvinneren stiller opp i alle sammenhenger, så lenge han kan få skryte og snakke varmt om lokalavisene».

Powered by Labrador CMS