Journalist og programleder Marte Spurkland i TV 2s program Helsekontrollen må nå se fram til flere runder i retten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Helsekostfirma anker TV 2-dom til lagmannsretten

TV 2 vant på alle punkter i tingretten.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

PM-International ble omtalt som et pyramideselskap av TV 2 og krevde 50 millioner kroner i erstatning, men tapte i tingretten. Nå anker helsekostfirmaet dommen.

Kanalen vant på alle punkter i dommen fra Oslo tingrett i april, og PM-International ble dømt til å dekke TV-kanalens sakskostnader på omtrent en halv million kroner.

Nå har det tyske firmaet, som flyttet til Luxembourg i 2015, anket dommen.

– Vi har nettopp mottatt anke til Borgarting lagmannsrett fra advokat Per Danielsen på vegne av PM-International, skriver TV 2s advokat Jon Wessel-Aas i en tekstmelding til Dagens Næringsliv.

Det var i programmet Helsekontrollen i november 2017 at det tyske selskapet ble omtalt som et pyramideselskap som selger sukkerpulver. Helsekostfirmaet gikk til sak og mente påstandene både var uriktige og injurierende.

Helsekostfirmaet krevde 50 millioner kroner i erstatning for tapte inntekter etter programmet, men har senere oppjustert kravet til 70 millioner.

Selskapet har tidligere krevd artiklene fjernet i påvente av en rettskraftig dom, men fikk ikke med i kravet.

Powered by Labrador CMS