Storkjøp i Mecom

Pensjonsfond blar opp for nye andeler i Edda Medias morselskap.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Legal & General økte nylig aksjeposten sin i Mecom fra 10 til 15 prosent. Det er et tegn på at det den verste uroen rundt selskapet, som mange fryktet var nær ved å gå konkurs, har lagt seg, mener Henrik Schultz i Argo Securities.

Roligere farvann

– Panikken var enorm i første halvdel av året. Nå er situasjonen i Mecom kommet sånn noenlunde under kontroll, men jeg ville blitt overrasket om at alt var fikset og ordnet over natten, sier Schultz til Journalisten.

Han påpeker at Mecom har vært i en spesiell situasjon hvor de har måttet jobbe med å skaffe til veie mer egenkapital, og at Mecom-aksjen lenge har hengt langt etter resten av mediemarkedet. Men medieanalytikeren tar det forbehold at han selvsagt ikke vet om Mecom-ledelsen har vært ute på roadshow og fortalt de store aksjonærene sine at nå går alt så mye bedre.

Advarer mot for store forventninger

Generelt mener han det er lite grunnlag for å forvente seg for mye av mediemarkedet tross enkelte signaler om forbedring som styrkede aksjekurser og rapporter om utflating i annonsemarkedet.

– Forventningene til resultatforbedringer har vært og er for høye. Situasjonen blir etter hvert mindre ille, men det vil ta lang tid å komme tilbake etter en krise som dette. Vi vil nok se mange falske lyspunkter i den prosessen, sier Schultz.

Medieanalytikeren mener det er typisk at de sterke blir sterkere under slike kriser, og trekker fram flere av Schibsteds kanaler, som allerede dominerer sine markeder, som typiske eksempler.

– Jo lengre krisen varer jo sterkere blir de vinnende kanalene til slutt, hevder han.

Torsdag ettermiddag verdsettes Mecom til like under to milliarder kroner på London-børsen.

 

Powered by Labrador CMS