Journalist og TV-produsenten Torbjørn Leidal har i løpet av snaue tre år startet tre nye nettaviser. Nå lanseres den fjerde.
Journalist og TV-produsenten Torbjørn Leidal har i løpet av snaue tre år startet tre nye nettaviser. Nå lanseres den fjerde.

Starter sin fjerde nettavis på under tre år: – Vår filosofi er gassen i bånn!

Lanserer Hydrogen24.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag 1. februar lanseres den fjerde nettavisen Torbjørn Leidal står bak på under tre år, nemlig Hydrogen24.

Leidal har lang erfaring fra mediebransjen, både som journalist i Aftenposten og Svenska Dagbladet, samt NRK Radio og TV. Han er utdannet TV-produsent, og var på 80- og 90-tallet med på å starte en rekke norske og svenske TV-kanaler.

– Hver gang jeg startet en ny TV-kanal, fikk jeg mye ansvar for kontakten med myndighetene. Det førte med seg en brennende interesse for næringspolitikk. Og da jeg nærmet meg 60, ville jeg tilbake til journalistikken, forteller Leidal.

På innmarsjen tilbake til journalistikken treffer han Terje Johansen, tidligere redaktør og leder i Aller Internett. Sammen starter de nettavisen Avfallsbransjen.no sommeren 2019. Året etter starter de enda en, Biogassbransjen.no, og kun noen måneder senere lanserer Leidal sin tredje: Cnytt.no.

Hydrogennyheter

I løpet av to og ett halvt år har Leidal, gjennom utgiverselskapet Small Step Media, hvor han er hovedeier, startet fire nettaviser fra scratch.

– Vi som utviklingsselskap har én filosofi, og det er gassen i bånn. Ikke minst har vi stor respekt for journalistikken, og det å gjøre ting andre ikke har sett før. Hydrogen24 har vi tenkt på i ett år, fordi det har skjedd så utrolig mye innenfor denne bransjen, sier Leidal.

Øyvind Paulsen er redaktør for nysatsingen Hydrogen 24.
Øyvind Paulsen er redaktør for nysatsingen Hydrogen 24.

Han er selv sjefredaktør i den nye nettavisen, slik han er i alle nettavisene han har startet opp, i tillegg til å være daglig leder i utgiverselskapet.

Øyvind Paulsen fra DinSide gjør comeback som journalist og blir redaktør i Hydrogen24.

– Akkurat nå sitter jeg på Stord og produserer hydrogennyheter. Det er her på Vestlandet mye av innovasjonen innenfor hydrogen skjer. Øyvind holder fortet i Oslo, mens jeg, som er ung, vill og gal, reiser rundt og lager reportasjer.

Økonomisk trøkk

Leidal forteller videre at utgiverselskapet ikke har noen investorer, og at de heller ikke har mottatt en krone i offentlig støtte.

– Disse nettavisene er resultatet av pensjonspenger og oppsparte midler. Vi har fått oss en økonomisk trøkk, men vi klarte å riste den av oss i høst. Nå som vi er i balanse igjen, må vi jaggu starte en nettavis til. Driter vi oss ut, må vi ta regninga selv.

Likevel ser redaksjonen er økende interesse for nisjestoffet de produserer.

– Vi ser at stoffet blir lest, og vi får bra tilbakemeldinger. Vi begynner til og med å tjene penger etter hvert. Det har nok med å gjøre at vi er en usedvanlig sprek og foroverlent gjeng. Redaksjonen vi har i Small Step Media hadde gått inn i hvilken som helst mediebedrift og hevdet seg veldig bra. Vi tar oss selv veldig lite alvorlig, og det er veldig høyt under taket, forklarer Leidal.

Startet årlig konferanse

I forbindelse med utviklingen av Leidals tredje nettavis, Cnytt.no, fikk redaksjonen enda en idé – nemlig å starte Sirkulærkonferansen som gikk av stabelen for første gang i fjor sommer.

– Det var mange som arrangerte sirkulærkonferanser fra før av, men alle med et spesifikt fagtema. Da lagde vi den store konferansen, som endte med å bli fryktelig moro. Vi kjørte en seks timer lang direktesending fra Herøya Industripark, og med min TV-bakgrunn måtte vi selvfølgelig jobbe flermedialt.

Fjorårets konferanse besto av reportasjer, foredrag og paneldebatter. Tidligere klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn dukket også opp for å presentere regjeringens strategi for sirkulærøkonomi.

Årets konferanse strømmes direkte fra taket på Renovasjons- og gjenvinningsetatens lokaler i Oslo 7. juni.

Powered by Labrador CMS