SUJO-leder Per Christian Magnus inviterer til inspirasjonslunsj sammen med NRK og LLA.

Alt dette kan du finne ut om en person hvis du har navn, fødselsdato og fødested

Inviterer til inspirasjonsforedrag i lunsjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I dag inviterer Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) sammen med Landslaget for lokalaviser (LLA) og NRK for andre gang til inspirasjonslunsj.

I disse koronatider er det selvsagt snakk om et videoforedrag og arrangementet er åpent for alle journalister og andre interesserte.

– Mange av oss journalister sliter med isolasjonen i våre hjemmekontorer, uten den viktige daglige ansikt-til-ansikt-kontakten med kolleger. Dette kan gå på inspirasjonen og motivasjonen løs, sier Per Christian Magnus, leder av SUJO.

– Det er derfor vi arrangerer disse korte faglige møtene hver torsdag, for å stimulere både inspirasjon og motivasjon gjennom faglig påfyll.

Magnus forteller at et viktig mål med disse «inspirasjonslunsjene» på 30 minutter, er å gi journalister konkrete tips til å gå nye veier i jakten på nyhetssaker. Deltakerne skal få enkle oppskrifter på research, dokumentinnsyn og kildejakt. Og man får mulighet til å stille spørsmål.

Forrige uke var Silje S. Skiphamn fra Faktisk.no som delte av sin kunnskap. Denne torsdagen er det NRK-researcher Ingeborg Rygh Hjorthen som deler konkrete tips og triks om hvordan man kan finne personopplysninger.

Dagens tema er: Hvordan kan du finne informasjon om en person hvis alt du har å gå på er ett navn, fødselsdato og fødested?

Møtene arrangeres på videotjenesten Zoom, og på nettsiden til SUJO finner du informasjon om hvordan du enkelt kan få tilgang.

Dagens lunsjmøte starter klokken 11.

Fikk du ikke med deg forrige ukes inspirasjonslunsj? Du kan se den her:

Powered by Labrador CMS