Flere aktivister og journalister skal være løslatt fra Evin-fengselet i Teheran.

Pressefrihet i Iran

Iran løslater journalist

Iran har løslatt en menneskerettsaktivist som har sittet fengslet siden 2018, og en journalist som ble pågrepet i forbindelse med protestbølgen i høst, ifølge avisa Shargh.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Iranske myndigheter har pågrepet og fengslet tusenvis siden det brøt ut landsomfattende demonstrasjoner etter at kurdisk-iranske Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt 16. september. Hun hadde angivelig brutt med landets strenge kleskoder for kvinner.

Farhad Meysami ble pågrepet i juli 2018 og ble løslatt fra fengsel etter å ha sonet ferdig sammen, melder Shargh fredag.

Meysami, som er lege og aktivist, har sultestreiket i flere uker mot myndighetenes respons på demonstrasjonene i landet, ifølge hans advokat Mohammad Moghimi.

Avisa skriver videre at aktivisten og journalisten Hossein Yazdi er løslatt fra Dastgerd-fengselet i Isfahan. Han ble pågrepet 5. desember og idømt ett års fengsel og to års utreiseforbud, har avisa meldt tidligere.

Ifølge Shargh driver Yazdi nettstedet Mobin 24 og nyhetskanalen Iran Times. Torsdag ble det meldt i sosiale medier at sju kvinnelige aktivister og journalister var løslatt fra Evin-fengselet i Teheran.

Det er uklart om løslatelsene den siste tida er knyttet til en kunngjøring tidligere i måneden om at et stort antall straffedømte, blant dem folk som er pågrepet i forbindelse med demonstrasjonene, vil benådes.

Powered by Labrador CMS