Mediefolk:

Etter å ha markert seg som en tydelig redaktør-stemme i iTromsø, går Martin Lægland til VG.

iTromsø mister profilert politisk redaktør til VG

Blir politisk reporter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Martin Lægland (27) er ansatt som politisk reporter i VG, skriver VG i en pressemelding. Han kommer fra jobben som politisk redaktør i iTromsø.

Lægland begynte som politisk reporter i avisen i 2016, og ble allerede som 23-åring ansatt som politisk redaktør.

– Vi har fulgt journalistikken Martin har levert for iTromsø over tid, og har virkelig latt oss imponere. Derfor er vi strålende fornøyd med at han nå blir en del av VG-laget, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i pressemeldingen.

VG-redaktøren sier videre at Lægland har markert seg som en tydelig og uredd stemme, og at han har satt dagsorden både nasjonalt og lokalt med slagkraftig og maktkritisk journalistikk.

– Martin er ung og talentfull, samtidig som han er reflektert, uredd og rutinert. Vi er derfor overbevist om at han vil bidra sterkt til VG skal være nyhetsledende og hardtslående i politiske journalistikken også videre, sier Håndlykken.

Lægland har utdannelse i statsvitenskap og engelsk språk fra Universitetet i Tromsø og University College London.

– Martin har etter min mening utviklet seg til å bli en av landets aller dyktigste politiske lokaljournalister i løpet av sine år i iTromsø. Så selvfølgelig skulle vi gjerne sett at han ble værende hos oss enda lenger. Likevel har jeg full forståelse for valget hans om å takke ja til en politisk reporterstilling i VG, med en tettere dekning av rikspolitikken, ikke minst nå med et kommende valgår. Jeg ønsker Martin masse lykke til i VG, sier konstituert sjefredaktør Trond Haakensen i iTromsø ifølge pressemeldingen.

VG og iTromsø har i en årrekke vært samarbeidsaviser.

Powered by Labrador CMS