Ivar Rusdal har ikke stor tro på salg. Foto: Åge Bjørnevik

– Han får komme med pengene

Tun Media må gjerne ha lyst til å kjøpe Jærbladet, men lite tyder på at den er til salgs.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kunne Journalisten fortelle at Tun Media er i oppkjøpsmodus og blant kjøpskandidater er Jæren Avis som eier seks aviser.

Eier og administrerende direktør Ivar Rusdal, som også er leder i Mediebedriftenes Landsforening, forteller at et salg ikke har vært et tema blant de tre eierne i aviskonsernet.

Uaktuelt?

– Er Jæren Avis til salgs?

– Nei, det har jeg vanskelig for å forestille meg. Han får ta med seg pengene hit, så får vi se på det, sier Rusdal og humrer.

Han forklarer at salg ikke har vært noen aktuell problemstilling blant eierne og at de ikke har sett på et eventuelt salg. Snarere har grupperingen som er bygd opp rundt Jærbladet heller utvidet porteføljen sin. Nesten tredje hvert år siden 1994 har Jæren Avis kjøpt en ny avis, siste var en aksjepost på 46 prosent i Bygdaposten.

I 2007 hadde konsernet et overskudd etter skatt på over 5,5 millioner kroner. Rusdal tror ikke 2008 blir like godt.

– De individuelle avisene har hatt flere gode år, men jeg tror ikke 2008 blir så godt. Jærbladet har hatt over 20 prosent driftsmargin, slik blir det nok ikke i år, men det kunne vi heller ikke vente, sier Rusdal.

På besøk

Direktøren forteller at Tun Medias administrerende direktør Terje Bertheussen har vært i kontakt med Jæren Avis, faktisk har Bertheussen rukket å besøke avisgruppen på Bryne.

– Han var veldig snar med å besøke etter tiltredelsen. Men jeg har vanskelig for å se hva Tun skal tilføre oss. Det virker veldig fjernt, sier Rusdal.

Bertheussen mener at de avisene som ikke har konserntilknytning per i dag, vil måtte finne seg en konsernpartner på sikt. Det er Rusdal enig i.

– Ja, det vil ikke forbause meg. Vi har gjort mye av det samme selv i vårt område.

Rusdal mener konsolideringen allerede har gått ganske langt og at det ikke blir lettere å stå alene med tanke på tilgang til teknologi og kompetanse. Selv blir han ikke forbauset dersom man ser ytterligere konsolideringer.

Powered by Labrador CMS