NJ:

Thomas Spence like før landsmøtet tar til. Foto: Martin Huseby Jensen
Thomas Spence like før landsmøtet tar til. Foto: Martin Huseby Jensen

Kutter i Spences pensjons=kompensasjon

Om noen uker slutter NJ å betale på Aftenposten-pensjonen til Thomas Spence. Med det sparer fagorganisasjonen 400.000 i året.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagens Næringsliv skriver onsdag at pensjonsordningen Norsk Journalistlag har betalt på i Aftenposten for sin leder, opphører fra 1. april i år.

Generalsekretær Jahn Arne Olsen sier til Journalisten det var var lønnsutvalget bestående av Finn Våga, Åsne Haugli og Marius Tetlie som innstilte på å avslutte ordningen som har kostet NJ 400.000 kroner i året. Vedtaket ble fattet av NJs landsstyre like før landsmøtet tok til i forrige uke. Saken stod ikke oppført på landsstyrets agenda for møtet.

Spence, som har ulønnet permisjon fra Aftenposten, har hatt en gunstig ytelsesbasert pensjon hos sin arbeidsgiver. Ved å ta på seg verv som varer mer enn ett år, ville han falle utenfor denne ordningen og hadde da havnet blant de yngre ansatte på en innskuddsbasert pensjonordning. NJ gikk inn og kompenserte dette for at Spence skulle forbli i den opprinnelige ordningen.

Etter at Dagens Næringsliv skrev om ordningen ved et tidligere tidspunkt, ble det klart at denne ordningen var momspliktig, og dette medførte økte kostnader for fagorganisasjonen. Fra 1. april er Spence på NJs pensjon, slik de øvrige ansatte i NJ (inkludert artikkelforfatteren) er omfattet av. Dette er også en ytelsesbasert pensjon. Men den dagen Spence velger ikke å stille til valg, men heller å gå tilbake til journalistikken i Aftenposten, vil han komme inn på en innskuddsbasert ordning der.

Ifølge Olsen er det satt av 160.000 kroner som skal kompensere for denne overgangen. Det er da snakk om engangsutbetaling ved fylte 67 år. Dersom Spence om to år velger å stille til gjenvalg, og blir valgt, trekkes det 20.000 kroner fra dette beløpet per år.

I fjor hadde Thomas Spence en lønn 1,1 millioner kroner.

Thomas Spence er også styreleder i Journalisten.

 

Powered by Labrador CMS