Jama Khashoggi er kåret til årets person av Time. Foto: Reuters / NTB scanpix
Jama Khashoggi er kåret til årets person av Time. Foto: Reuters / NTB scanpix

Time kårer Jamal Khashoggi og andre journalister til årets person

Journalister kåret til «Person of the Year» for 2018.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Magasinet Time har kåret avdøde Jamal Khashoggi og andre drepte, fengslede og forfulgte journalister til «Person of the Year» for 2018.

Time trekker i sin begrunnelse fram flere angrep mot journalister og hvordan pressefriheten blir utfordret av autoritære ledere flere steder i verden. I tillegg nevnes de nylige bombetruslene mot amerikanske CNN.

Magasinet har derfor valgt å trekke fram fire journalister og et mediehus som har «betalt en forferdelig pris».

Time skriver i begrunnelsen at å «kontrollere informasjonsflyten og debatten som er frihetens livsnerve» lenge har vært det første trekket i «den autoritære læreboka».

De fire journalistene er Jamal Khashoggi, Maria Ressa, Wa Lone og Kyaw Soe Oo. Mediehuset er lokalavisen Capital Gazette i Maryland.

Den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept av en saudiarabisk dødsskvadron under et besøk i hjemlandets konsulatet i Istanbul.

Den filippinske journalisten Maria Ressa, som i mange år jobbet for CNN, er grunnlegger og redaktør for nettstedet Rappler, kjent for sin kritiske dekning av president Rodrigo Dutertes regjering.

De to Reuters-journalistene Wa Lone og Kyaw Soe Oo har sittet fengslet i Myanmar siden 12. desember 2017 for å ha avslørt en massehenrettelse av ti rohingya-muslimer.

Capital Gazette ble i juni angrepet da en mann marsjerte inn i avisens lokaler og drepte fem av dens ansatte.

Powered by Labrador CMS