VG tok livet av feil mann

Dagens VG tar livet av feil mann, på første side. Bildet fra drapssaken i Kautokeino er riktig, men mannen som er navngitt lever i beste velgående bare fem kilometer fra drapsstedet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Redaksjonssjef Jan-Erik Lauré sier til Journalisten at VG beklager både overfor avdøde, hans familie og mannen som urettmessig ble utpekt som død på VGs førsteside. Årsaken til feilen er at mannen skiftet etternavn for fire år siden.

Drapet i Kautokeino natt til søndag er slått stort opp på førstesiden og to sider inne i dagens VG. VG bruker både navn og bilde av den avdøde. I tillegg brukes det bilder av avdødes hus og fra terrassen foran huset. Problemet er at VG bringer feil navn på avdøde. En annen person ved samme navn bor ikke langt unna.

- Vår medarbeider snakket med både politi, avdødes familie og andre kontakter, og ikke noen gang ble det gjort oppmerksom på at avdøde skiftet etternavn i 1999. Bildet er av rett person, så det burde ikke være noen fare for forveksling. Også bildet av huset medfører at faren for forveksling ikke er til stede, sier Lauré.

Han viser til at VG har meget strenge rutiner for bruk av navn og bilder i drapssaker. Han mener avisen burde ha fanget opp navneskiftet og beklager feilen.

 

Powered by Labrador CMS