Jo Bech-Karlsen. Foto: Birgit Dannenberg

Satser i motgangstider

Først la BI øknomijournalistikkstudiet på is på grunn av vanskelige tider, nå setter de i gang med en ny journalistikkbachelor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medieutvikling og journalistikk heter BIs nye bachelorprogram. Studiet skal ifølge BI være orientert mot endringene i dagens mediemarked. Hvilket innebærer at teambuilding, prosjektledelse og levende bilder er på agendaen.

Ifølge Jo Bech-Karlsen ved BI er det et behov for mer kunnskap blant norske journalister, som teamarbeid. Han mener det ikke lenger kan være slik at journalister er ensomme ulver.

Nok studenter

Bech-Karlsen viser til medieledernes tilbakemeldinger i Mediehusrapporten BI og IJ samarbeider om. Der kommer det fram at lederne blant annet ønsker journalister som klarer å produsere eget stoff, som kan brukes som rigger på papir eller nett. Nettopp dette er det BI nå griper tak i.

Men å sette i gang en ny utdanning når den første er lagt på is på grunn av den usikre økonomiske situasjonen, kan fremstå som et hasardiøst trekk.

– Det er jo det avgjørende at vi får nok studenter, og vi må nå kjøre i gang med markedsføring for å gjøre studiet kjent. Vi tror det er mange unge mennesker der ute som ønsker å arbeide med mediene på nye måter og ikke ønsker seg inn på de tradisjonelle utdanningene. Kanskje kan vi nå en gruppe som i dag ikke søker seg til disse utdanningene, for vi skiller oss ut og derfor tror vi at vi ikke nødvendigvis tar søkere fra de andre studiene, men heller hente inn andre søkere, sier Bech-Karlsen.

Overetablering

Bech-Karlsen spør samtidig retorisk om det kanskje har vært en overetablering av studieplasser innen journalistikkutdanningen, særlig da bemanningen i redaksjonene reduseres. Han mener dette er en diskusjon utdanningsinstitusjonene må ta. Samtidig mener han at BIs nye studie skiller seg ut med sin spesialisering.

Likevel er det ikke hundre prosent sikkert at det blir noe nytt studie på BI:

– Det må være minimum 25 studenter for å sette i gang dette. Men vi håper på å kunne få flere, kanskje en 30-40.

Powered by Labrador CMS