Alex Jones protesterer mot koronarestriksjoner i Texas i 2020.

Konspirasjonsteorier

Jobbet fem år for Alex Jones, nå kommer han til Bergen

Under Nordiske Mediedager vil Josh Owens fortelle hvordan det var å jobbe for Infowars.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Han var bare 23 år gammel da han hoppet av filmskolen for en jobb hos konspirasjonsteoretikeren Alex Jones og hans Infowars. I fem år sto Josh Owens bak kamera, før han i 2017 takket for seg.

Til Nordiske Mediedager i mai kommer Owens for å fortelle hva han har lært.

I fjor høst ble Jones dømt til å betale mer enn én milliard dollar i erstatning til Sandy Hook-ofrene. Owens var en av dem som vitnet i rettssaken mot Jones.

I et debattinnlegg publisert på CNN.com i fjor høst, forteller Owens om hvordan det gradvis gikk opp for ham at det han gjorde var galt.

– Jeg klandrer ikke enkeltpersoner for å være skeptiske til institusjonell makt, og jeg forstår at man foretrekker enkle svar fremfor usikkerhet. Da jeg først begynte å høre på Jones i 2008, i en alder av 19, falt jeg selv i den forlokkende fellen. Jeg trodde at vaksiner var potensielt farlige, at fluor i drikkevannet senket IQ-nivået, at Monsanto skapte genmodifisert mat som førte til høyere forekomst av kreft og sykdom, og at en ultrarik, hemmelig gruppe sto bak det hele for å holde befolkningen syk og servil.

Owens har også delt sin historie i New York Times Magazine. Der skriver han blant annet:

– Jeg droppet ut av filmskolen for å redigere video for konspirasjonsteoretikeren fordi jeg trodde på hans verdensbilde. Men så innså jeg hva det gjorde med folk.

Powered by Labrador CMS