John Bones har vært åpen om sin kreftsykdom som rammet ham. Bildet er fra Dataskup i 2023.

John Bones er død

Skup-sjefen ble 69 år gammel.

Publisert Sist oppdatert

John Kristian Bones sovnet stille inn på Ullevål sykehus med de nærmeste rundt seg 13. mai. Han ble 69 år gammel, melder Skup.

Bones var daglig leder i Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse (Skup).

– Det verst tenkelige har skjedd. John har betydd enormt mye for Skup og det internasjonale miljøet for undersøkende journalister. En bauta er borte. Tankene våre går til familien og hans nærmeste, sier styreleder Nina Selbo Torset i en pressemelding.

Komplikasjoner

Bones har vært åpen om sin kreftsykdom. Han døde som følge av komplikasjoner etter en operasjon. 

Skup går ut med dødsfallet i samråd med familien. Informasjon om bisettelse vil bli delt senere.

– I dag er vi mange som sørger over tapet av en utrolig fin venn og kollega. Det er vanskelig å finne ord som beskriver den betydningen John Bones har hatt for Skup - både den norske Skup-familien og for det internasjonale gravenettverket, sier Reidun K. Nybø, leder for Skups råd.

– John har hatt en enorm arbeidskapasitet, han har vært en entusiastisk, kunnskapsrik og inspirerende leder for Skup. Og han har vært en god venn, en utrolig hyggelig fyr som vi kommer til å savne dypt i Pressens hus og i presse-Norge, fortsetter Nybø.

Fortalte om sykdommen

Bones ble født 7. september 1954 i Trondheim. Han etterlater seg fem voksne barn.

I et intervju med Journalisten i desember i fjor, forfalte Bones om kreftsykdommen.

Bones har blant annet bakgrunn som journalist i VG, hvor han jobbet fra 1993 til 2016. Han startet journalistkarrieren i Adresseavisen i 1979. Siden 2016 har han vært daglig leder for Skup.

Powered by Labrador CMS