Andreas Gjølme mener Lars Johnsen har feil oppfatning av virkeligheten og at Journalisten ukritisk formidler Johnsens påstander om at redaktøren har løyet.

En helt ordinær dag på jobben

KOMMENTAR: Kjære Lars Johnsen! Ansvarlig redaktør Andreas Gjølme irettesetter sin tidligere frilansjournalist.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er litt av noen kraftsalver du har kommet med overfor meg og Budstikka. Å beskylde noen for løgn er ikke dagligdags. Du beveger deg i beste fall nær injuriegrensen.

Les også – Gjølme er feig og lyver

At du på seminar ikke ser forskjellen på interne drøftelser og friske utsagn, og det som presenteres på en åpen pressekonferanse, tar jeg til etterretning.

Les også Budstikka – avis eller annonseorgan?

Et innlegg fra redaktør Dag Otter Johansen, som behandlet det omtalte manuset i Budstikka, gir en sammenhengende fremstilling av saken.  Da jeg ble orientert om artikkelen delte jeg etter en grundig og kritisk diskusjon de vurderinger som da var gjort av sportslederen og hans overordnede. Det var samtidig klart at vi vurderte temaet og artikkelen som interessant. Det var jo av den grunn vi ønsket tilleggsopplysninger.

Slike samtaler og vurderinger er dagligdags i en redaksjon.

Les også Budstikka, Stabæk og Lars Johnsen

Hvis du mente at du har en eksklusiv trykkerett i Budstikka, så ble du selvsagt skuffet. Men i en avis er det redaktøren som til syvende og sist avgjør. Denne gang etter kloke råd fra medarbeidere.

Så noen ord om anklagen om løgn. Innholdet i din artikkel bygget i stor grad på en anonym kilde i form av den usignerte eposten fra FIFA. Kommentarene du hentet inn – for det hadde du selvsagt gjort – baserte seg på denne anonyme kilden. Det var det jeg betegnet som enkildebruk. Jeg godtar selvsagt at du ser annerledes på det. Men løgner?

Les også Dette er et angrep på hele redaksjonen

At du, da du fikk beskjed om at artikkelen måtte videreutvikles, ble sint, tok den med deg og fikk den publisert på et annet nettsted, tok vi den gang til etterretning, selv om vi nok aldri forsto din reaksjon på en helt ordinær oppfølging av en artikkel.

Dine utsagn er både gale og injurierende. Men her undrer jeg meg nok mer på Journalisten som ukritisk formidler ordet ”løgn”.  Mitt beste råd er at Journalistens redaktør bør følge avgjørelser i PFU og domstolene tett. Ordet “løgn” bør i de fleste tilfeller stå på en journalists fy-liste.  Det skal særdeles mye til å dokumentere at en person lyver.

Både Budstikka og jeg er vant til å stå i diskusjonen. Sånn sett deler jeg også vår egen klubbleders utsagn om at vi må tåle debatter om oss selv. Men jeg tror vi alle foretrekker at den skjer på et realistisk grunnlag.

Beste hilsen Andreas Gjølme, ansvarlig redaktør Budstikka

 

Powered by Labrador CMS