Demonstranter krever rettferdighet for den drepte journalisten Percival Mabasa under en demonstrasjon i Quezon på Filippinene 4. oktober.

Drap på journalister

Journalist drept på Filippinene – mistenkt overga seg

Den mistenkte gjerningspersonen bak et drap på en journalist og radiopersonlighet på Filippinene, har overgitt seg til myndighetene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Landets innenriksminister, Benjamin Abalos, sier at den mistenkte overga seg etter at politiet hadde offentliggjort et bilde av ham. Han leverte også inn en pistol. Abalos kaller utviklingen for et «gjennombrudd» i saken.

Journalisten og radiopersonligheten Percival Mabasa, som kalte seg selv Percy Lapid på luften, ble skutt og drept i en forstad til Manila 3. oktober da han var på vei til studioet sitt. Han er den andre journalisten som har blitt drept i landet siden Ferdinand Marcos jr. ble president i juni.

Mabasa var en frittalende kritiker av tidligere president Rodrigo Duterte, i tillegg til Marcos' politikk og medhjelpere.

Filippinene blir regnet som et av verdens farligste land for journalister, og de som står bak journalistdrap, går ofte ustraffet.

Powered by Labrador CMS