Foto: Google Maps

Journalist drept på Filippinene

En filippinsk radiojournalist er skutt og drept i hovedstaden Manila, ifølge politiet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den 44 år gamle reporteren ble lørdag skutt flere ganger av to personer på en motorsykkel utenfor en restaurant, opplyser politiet. Journalisten døde på sykehus av skadene.

Han fortalte sin familie at han skulle møte en person på restauranten, ifølge myndighetene. Ingen er pågrepet for angrepet, og politiet vet ikke hva motivet var.

Mannen jobbet som journalist i radiostasjonene DWBL og DWIZ i Manila.

Til tross for en relativt lang historie med pressefrihet, er Filippinene et av verdens farligste steder for journalister. Fire journalister ble drept i landet i august og september i år.

Siden 1992 har 77 reportere blitt drept på Filippinene for deres arbeid, ifølge journalistorganisasjonen Comittee to Protect Journalists. Ytterligere 52 er drept av ukjente årsaker.

FN-dag for journalisters sikkerhet

Mandag 2. november markeres FNs dag for bekjempelse av straffefrihet for overgrep mot journalister. Den internasjonale journalistføderasjonen IFJ har i den forbindelse lansert en kampanje som vil gå fram til 23. november. Filippinene er ett av fire land det fokuseres særlig på. De tre andre er Ukraina, Mexico og Jemen.

– I dag blir bare én av 10 drepte innenfor media etterforsket, sier IFJs president Jim Boumelha i meldingen.

I et innlegg i Aftenposten mandag, skriver NJs rådgiver Trond Idås at mellom 100 og 150 journalister har blitt drept årlig de siste ti årene. Han viser til at det ofte er bildene fra journalister på farlig oppdrag i utlandet som vi ser i utenriksreportasjer her hjemme i Norge.

– Risikoen er rett og slett for høy til at vestlige medier sender inn egne medarbeidere. Det er et tankekors på FN-dagen for journalisters sikkerhet, skriver Idås.

Powered by Labrador CMS